S.Pellegrino – marka luksusowej włoskiej wody znanej w ponad 130 krajach – organizuje w tym roku kolejną, 3. edycję konkursu S.Pellegrino Young Chef, promującego młode kulinarne talenty z całego świata. Na przestrzeni 18 miesięcy, od początku 2017 r. do czerwca 2018 r., będą odbywały się lokalne półfinały. W Polsce taki półfinał będzie miał miejsce w Warszawie, gdzie zakwalifikuje się dziesięciu młodych szefów kuchni z regionu Europy Wschodniej. Natomiast finał konkursu odbędzie się w czerwcu 2018 r. w Mediolanie, podczas którego specjalne jury złożone z najbardziej znanych kulinarnych mistrzów świata, wyłoni zdobywcę tytułu S.Pellegrino Young Chef 2018. Młodzi kucharze, w tym również z Polski, mogą przesyłać swoje zgłoszenie do 30 kwietnia poprzez stronę www.sanpellegrino.com. Urzędowy język konkursu, to język angielski, dlatego każdy z kandydatów musi płynnie posługiwać się tym językiem.
https://www.finedininglovers.com/sanpellegrinoyoungchef2018/en/intro/