Andreea Cheratoiu nową dyrektor generalną Radisson Hotel Group w Krakowie

Ludzie

Andreea Cheratoiu nową dyrektor generalną Radisson Hotel Group w Krakowie

Andreea Cheratoiu, która od 15 lat związana jest z Grupą Hotelową Radisson, z początkiem października została dyrektorem generalnym hoteli Radisson Blu i Park Inn by Radisson w Krakowie.

Andreea Cheratoiu posiada 20-letnie doświadczenie pracy w branży hotelarskiej. Do  Grupy Hotelowej Radisson dołączyła w 2007 r. jako kierownik recepcji Radisson Blu w Bukareszcie. Pięć lat później awansowała na stanowisko dyrektora operacyjnego obiektu. Z posadą dyrektora generalnego pierwszy raz zmierzyła się w 2014 r. w hotelu Park Inn by Radisson w Jekaterynburgu. Od 2017 r. natomiast była odpowiedzialna za działalność trzech hoteli z grupy w Rydze. Trzy lata temu Andreea Cheratoiu trafiła do Polski, aby zarządzać warszawskim Radisson Blu Sobieski.

Kraków to moje ulubione miejsce w Polsce. Jestem bardzo szczęśliwa oraz zaszczycona, że mogę zarządzać dwoma hotelami Grupy Hotelowej Radisson w tym mieście. Chcę jeszcze bardziej poznać miasto, aby w pełni połączyć się z lokalną społecznością i zrozumieć potrzeby gości hotelowych powiedziała Andreea Cheratoiu, dyrektor generalny Radisson Blu i Park Inn by Radisson w Krakowie.

Andreea Cheratoiu pochodzi z Rumunii, jest absolwentką administracji w biznesie oraz zarządzania w turystyce i hotelarstwie na Academy of Economy Studies, oraz Romanian-American University w Bukareszcie.

Radisson Blu Hotel Kraków jest pięciogwiazdkowym hotelem, który posiada 196 pokoi oraz 8 sal konferencyjnych, które mogą pomieścić do 150 gości. Obiekt znajduje się w samym sercu miasta w sąsiedztwie najważniejszych atrakcji turystycznych. Park Inn by Radisson Kraków natomiast jest położony niedaleko Centrum Kongresowego ICE Kraków. Hotel oferuje zakwaterowanie w 152 nowo wyremontowanych pokojach i apartamentach, posiada również 5 funkcjonalnych sal konferencyjnych z dostępem do strefy z panoramicznym widokiem na Kraków, w której można organizować wydarzenia nawet dla 500 osób. Obydwa hotele posiadają renomowane lokale gastronomiczne — restauracje i bary, spa, wypożyczalnie rowerów, przestronne centrum fitness, saunę i podziemny parking.