Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów w październiku

Aktualności

Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów w październiku

12 października w Warszawie Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów odbędzie się pod patronatem Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni.

Bezpłatny program edukacyjny dla szefów kuchni i restauratorów:

Jarosław Walczyk

Zarządzanie zespołem, czyli jak być w kuchni liderem i autorytetem?

Jak budować relacje w zespole i z zespołem? Jak zdobywać autorytet? W jaki sposób tworzyć zespoły samodzielne i skuteczne w działaniu?

Często słyszymy, że szef kuchni jest tak dobry, jak dobry jest jego zespół. Jarek Walczyk odkryje tajniki tworzenia zespołów osiągających perfekcję.

Sławomir Głomski

Food cost bez tajemnic. Jak o połowę zredukować straty w restauracji?

Podczas projektowania food cost’u udział strat w obliczeniach jest często ignorowany. To błąd, który może zrujnować restauratora. Zaskoczy Cię informacja w jaki sposób niepostrzeżenie tracisz pieniądze każdego dnia, a jeszcze bardziej prosta recepta na ograniczenie strat.

Jakub Jaworski

Unikamy wege wpadek, czyli kiedy dania roślinne w karcie podnoszą popularność restauracji?

Czy warto poszerzyć menu o dania kuchni roślinnej? Wegetarianin, weganin, fleksitarianin czy da się się wszystkich zadowolić? Na co zwrócić uwagę? Co w praktyce szefa kuchni oznacza wzrost segmentu dań roślinnych?

Monika Biblis

Kuchnia i filozofia Pięciu Przemian.

Według raportu OECD choroby cywilizacyjne pochłoną miliony istnień ludzkich w ciągu najbliższych 30 lat. Dlatego gotując dla gości, warto gotować zdrowo. Inspirację przynosi medycyna chińska, powstała na przestrzeni kilku tysięcy lat i wywodząca się z niej chińska dietetyka i kuchnia Pięciu Przemian.

Uniwersalne zasady podniosą jakość dań w każdej restauracji. Jakie to zasady?

Krzysztof Szulborski

Eko-moc czy eko-bzdury, czyli wszystko co szef kuchni powinien wiedzieć o żywność ekologicznej.

 

DEBATA

Restauracyjne nawyki, z którymi trzeba się pożegnać by przetrwać. W jaki sposób kryzysy lat 2020 – 2022 zmieniły gastrobiznes?

Poradnik Restauratora jest patronem medialnym tego wydarzenia.