W sierpniu w nadmorskim hotelu Grand Lubicz Spa & Welness w Ustce odbędzie się 10 kolacji kulturalnych, podczas których Goście zabrani zostaną w wyjątkową podróż kulinarną.
2 Sides-Of The Plate, bo tak nazywa się projekt, jest połączeniem jedzenia i muzyki w najlepszym wydaniu. Pomysłodawcy tego jedynego w swoim rodzaju wydarzenia promują w ten sposób dobrą kuchnię w kulturalnych okolicznościach przyrody. Goście hotelu Grand Lubicz Spa & Welness będą mieli niebywałą okazję skosztować dań spod rąk znanych i lubianych z programów telewizyjnych szefów kuchni jak również wielkich osobowości ze świata polskiej gastronomii.
Sierpniowe kolacje to nie tylko wyszukane smaki z najodleglejszych zakątków świata to również wiedza, którą przekażą Gościom szefowie kuchni, zaprezentują swoje nadzwyczajne umiejętności oraz zdradzą najdziwniejsze tricki kulinarne.
Menu składać się będzie z sześciu „bryz” (dań) i wystąpi w akompaniamencie dobrej muzyki i specjalnie dobranych na te okazje win. Przez wieczory obfitujące w niebywałe doznania dla podniebienia i duszy przeprowadzi Gości najsłynniejszy manager w naszym kraju – Paweł Gruba.
Kontakt do organizatora : Paweł Gruba 510 000 444
Harmonogram kolacji:
Prowadzący: Paweł Gruba – manager Hell’s Kitchen od sześciu edycji, z-ca dyrektora gastronomii w Airport Hotel Okęcie
2.08 – Martin Gimenez Castro – zwycięzca pierwszej edycji programu Top Chef, szef kuchni w hotelu Rialto i restauracji Ceviche
4.08 – Darek Kuźniak – uczestnik programu Top Chef, sous-chef podczas dwóch edycji programu Hell’s Kitchen
8.08 – Tomasz Purol – zwycięzca 5 edycji programu Top Chef, szef kuchni w hotelu Blow Up Hall 5050, laureat wielu prestiżowych konkursów w Polsce i zagranicą
10.08 – Kurt Scheller – wielki autorytet kulinarny w branży, doświadczenie zawodowe zdobywał niemal na wszystkich kontynentach, członek i założyciel organizacji kulinarnych w Polsce i innych kraja
12.08 – Wojciech Bartczak – zwycięzca 5 edycji programu Hell’s Kitchen i Łukasz Kawaller – zwycięzca 1 edycji programu Hell’s Kitchen
14.08 – Ernest Jagodziński – szef kuchni restauracji Cucina w Poznaniu i Tomasz Deker – mistrz cukiernictwa, współwłaściciel sieci cukierni T.Deker Patisser & Chocolatier
16.08 – Sebastian Olma – jeden z najbardziej utalentowanych kucharzy młodego pokolenia, zwycięzca 2 edycji programu Top Chef
18.08 – Robert Skubisz – szef kuchni restauracji Amber Room
20.08 – Joseph Seeletso – został kucharzem, kontynuując w ten sposób rodzinną tradycję, szef kuchni w Josep’s Bistro & Wine
22.08 – Wojciech Modest Amaro – właściciel pierwszej restauracji w Polsce z gwiazdką Michellin, juror w programie Top Chef i prowadzący programu Hell’s Kitchen.