2. Mistrzostwa Polski w Przyrządzaniu Ślimaków i owoców goji

Wydarzenia

2. Mistrzostwa Polski w Przyrządzaniu Ślimaków i owoców goji

23 października 2017

17 marca 2018 w Serocku w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych odbędą się 2. Mistrzostwa Polski w Przyrządzaniu Ślimaków i owoców goji. Pomysłodawcą i organizatorem konkursu jest Daniel Twardo.

Startować będzie 6 drużyn profesjonalistów i 6 drużyn szkoły gastronomiczne, składających się z dwóch osób. Początek wydarzenia 16 marca – odprawa uczestników i wykład tematyczny.

Przewodni temat konkursu to ślimak i owoce goji i jeszcze jeden produkt ale to już niespodzianka.

Skład jury Vip: Mamed Chalidow

Skład jury degustacyjnego: Wiesław Bober, Jean Bos, Artur Świerżewski, Mateusz Ciołko, Piotr Domański, Marek Kropielnicki.

Skład jury technicznego: Marcin Kaczmarek-Pielin, Rajmund Królik, Piotr Smoleński

HARMONOGRAM IMPREZY

16 marca 2018 roku – piątek

Godz. 16.00 zakwaterowanie uczestników

Godz. 18.00 odprawa sędziów i ekip biorących udział w konkursie (preludium na temat ślimaków) omówienie konkursu, losowanie ekip i stanowisk.

Godz. 19.30 wydawanie ślimaków

Godz. 20.00-23.00 kolacja

17 marca roku- niedziela

Godz. 6.00 do 11.00 śniadanie

Godz. 8.30 przywitanie przez organizatorów ekip kucharskich

Przedstawienie składu sędziowskiego przedstawienie startujących ekip

Godz. 8.50 wejście na stanowiska pierwszych ekip

Godzina 9.00-15.00 konkurs kulinarny

Godz. 9.00-15.00 live cooking, pokazy na stanowiskach sponsorów.

Godz. 19.00 Gala Diner

Ogłoszenie wyników konkursu

Zabawa do białego rana

18 marca 2018- poniedziałek

Godz. 6.00-11.00 śniadanie w hotelu

Do godz. 12 wymeldowanie z hotelu

Wszystkim uczestnikom zapewniamy możliwość noclegu oraz gratisowe pełne wyżywienie podczas całego eventu.