17 marca 2018 w Serocku w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych odbędą się 2. Mistrzostwa Polski w Przyrządzaniu Ślimaków i owoców goji. Pomysłodawcą i organizatorem konkursu jest Daniel Twardo.
Startować będzie 6 drużyn profesjonalistów i 6 drużyn szkoły gastronomiczne, składających się z dwóch osób. Początek wydarzenia 16 marca – odprawa uczestników i wykład tematyczny.
Przewodni temat konkursu to ślimak i owoce goji i jeszcze jeden produkt ale to już niespodzianka.
Skład jury Vip: Mamed Chalidow
Skład jury degustacyjnego: Wiesław Bober, Jean Bos, Artur Świerżewski, Mateusz Ciołko, Piotr Domański, Marek Kropielnicki.
Skład jury technicznego: Marcin Kaczmarek-Pielin, Rajmund Królik, Piotr Smoleński
HARMONOGRAM IMPREZY
16 marca 2018 roku – piątek
Godz. 16.00 zakwaterowanie uczestników
Godz. 18.00 odprawa sędziów i ekip biorących udział w konkursie (preludium na temat ślimaków) omówienie konkursu, losowanie ekip i stanowisk.
Godz. 19.30 wydawanie ślimaków
Godz. 20.00-23.00 kolacja
17 marca roku- niedziela
Godz. 6.00 do 11.00 śniadanie
Godz. 8.30 przywitanie przez organizatorów ekip kucharskich
Przedstawienie składu sędziowskiego przedstawienie startujących ekip
Godz. 8.50 wejście na stanowiska pierwszych ekip
Godzina 9.00-15.00 konkurs kulinarny
Godz. 9.00-15.00 live cooking, pokazy na stanowiskach sponsorów.
Godz. 19.00 Gala Diner
Ogłoszenie wyników konkursu
Zabawa do białego rana
18 marca 2018- poniedziałek
Godz. 6.00-11.00 śniadanie w hotelu
Do godz. 12 wymeldowanie z hotelu
Wszystkim uczestnikom zapewniamy możliwość noclegu oraz gratisowe pełne wyżywienie podczas całego eventu.