Witold Antochów z restauracji w Zamku Dubiecko (Dubiecko) został zwycięzcą II Krakowskiego Biegu Kelnerów, poprzedzającego 20. Międzynarodowe Targi Wyposażenia Hoteli i Gastronomii HORECA w Krakowie (14-16 listopada 2012 r.). II i III miejsca zajęli Adam Woźniak z Pałacu Tłokinia (k. Kalisza) i Adrianna Gajek z Zajazdu Hetman (Lgota Murowana). Najsympatyczniejszą kelnerką zawodów wybrano Adriannę Kolasa z krakowskiej restauracji Karmela.
Uczestnicy biegu startowali w trzech konkurencjach: nakrywali do stołu, pokonywali specjalny tor przeszkód praz rywalizowali w biegu sprinterskim z jajkiem na tacy. Nienaganne maniery, prezencję, dbałość o wygląd, sprawność fizyczną, kondycję i przede wszystkim kwalifikacje kelnerów oceniało profesjonalne jury w składzie: Mistrz Kuchni Zbigniew Kurleto, Paweł Hajdas i Szymon Kohut z Krakowskiej Szkoły Restauratorów.
Najlepsi kelnerzy otrzymali nagrody indywidualne, każdy z uczestników otrzymał drobny upominek od sponsora wydarzenia: firmy Witek`s. Restauracja Zamek Dubiecko, którą reprezentował zwycięzca II edycji Krakowskiego Biegu Kelnerów otrzymała Certyfikat potwierdzający najszybszą i najsprawniejszą obsługę kelnerską w mieście.
Organizatorami II edycji Krakowskiego Biegu Kelnerów były: firma Targi w Krakowie Sp. z o.o., firma Gastroinfo Zbigniew Kurleto oraz Krakowska Szkoła Restauratorów. Partnerem wydarzenia – Galeria Krakowska, na terenie której odbyło się wydarzenie.