19 sierpnia w Fabryce Wełny Hotel & SPA w Pabianicach odbędzie się 2. edycja Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego – Gęsina nie tylko na św. Marcina. W konkursie wystartuje 12 drużyn dwuosobowych reprezentujących restauracje i hotele z całej Polski. Prace uczestników konkursu oceniać będzie jury składające się z profesjonalnych ekspertów gastronomicznych pod przewodnictwem Jerzego Pasikowskiego.
Patronat nad organizowaną imprezą objął Prezydent Miasta Pabianic oraz Starosta i Urząd Marszałkowski w Łodzi. Natomiast patronat medialny Poradnik Restauratora.
Harmonogram imprezy:
Piątek – 18 sierpnia
Godz. 15.00 – 18.00 Przyjazd uczestników, jurorów i zaproszonych gości
Godz. 19.00 – Odprawa startujących ekip z jury – sala D – I piętro
Godz. 20,00 – Wspólna kolacja – I piętro
Sobota 19 sierpnia
Śniadanie
Godz. 7.00 – 10.00 /I piętro
Konkurs Kulinarny – Restauracja Przędzalnia – godz.10,00-16.00
Godz. 10.00 – rozpoczęcie konkursu kulinarnego
Godz. 10.00 – 11.40 – I tura
Godz. 11.40 – 13.20 – II tura
Godz. 13.20 0 15.00 – III tura
10 minut sprzątanie stanowiska
Lunch
Godz. 13.30 – 15.00 – I piętro
Godz. 16.00 zakończenie konkursu
Godz. 20.00 Kolacja Galowa – ogłoszenie wyników konkursu, wręczenie nagród, występy artystyczne – I piętro
Niedziela 20 sierpnia 2017 rok
Śniadanie godz. 7.00 – 10.00 – Restauracja Przędzalnia
Pożegnanie i wymeldowanie gości