2. Gęsina nie tylko na św. Marcina

Wydarzenia

2. Gęsina nie tylko na św. Marcina

11 kwietnia 2017

19 sierpnia w Fabryce Wełny Hotel & SPA w Pabianicach odbędzie się 2. edycja Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego – Gęsina nie tylko na św. Marcina. W konkursie wystartuje 12 drużyn dwuosobowych reprezentujących restauracje i hotele z całej Polski. Prace uczestników konkursu oceniać będzie jury składające się z profesjonalnych ekspertów gastronomicznych pod przewodnictwem Jerzego Pasikowskiego.

Patronat nad organizowaną imprezą objął Prezydent Miasta Pabianic oraz Starosta i Urząd Marszałkowski w Łodzi. Natomiast patronat medialny Poradnik Restauratora.

 

Harmonogram imprezy:

Piątek – 18 sierpnia 

Godz. 15.00 – 18.00 Przyjazd uczestników, jurorów i zaproszonych gości

Godz. 19.00 –   Odprawa startujących ekip  z jury  – sala D – I piętro

Godz. 20,00 –  Wspólna kolacja – I piętro

Sobota  19 sierpnia 

Śniadanie

Godz. 7.00 – 10.00 /I piętro

Konkurs Kulinarny –  Restauracja  Przędzalnia –  godz.10,00-16.00

Godz. 10.00 – rozpoczęcie  konkursu kulinarnego

Godz. 10.00  – 11.40  – I tura

Godz. 11.40  – 13.20  – II tura

Godz. 13.20 0 15.00  – III tura

10 minut sprzątanie stanowiska

Lunch

Godz. 13.30 – 15.00 – I piętro

Godz. 16.00 zakończenie konkursu

Godz. 20.00  Kolacja Galowa – ogłoszenie wyników konkursu, wręczenie nagród, występy artystyczne – I piętro

Niedziela 20 sierpnia 2017 rok

Śniadanie godz. 7.00 – 10.00 – Restauracja  Przędzalnia

Pożegnanie i wymeldowanie gości