2 .edycja Mistrzostw Kulinarnych im. Hanny Szymanderskiej

Wydarzenia

2 .edycja Mistrzostw Kulinarnych im. Hanny Szymanderskiej

24 kwietnia 2017

21 kwietnia podczas Targów Regionalia odbyła się 2. edycja Mistrzostw Kulinarnych im. Hanny Szymanderskiej. Pierwsze miejsce zdobył Tomasz Wencek, drugie Julia Sawicka, a trzecie Michał Żulewski.

– Mistrzostwa to hołd złożony wieloletniej pracy Hanny Szymanderskiej oraz ukłon w stronę najlepszych polskich produktów i pokazanie ich w nowych, często zaskakujących połączeniach – tłumaczy organizator Mistrzostw, szef kuchni i działacz Slow Food – Kuba Korczak.

Tegoroczną edycję Mistrzostw Kulinarnych patronatem honorowym objęli: Slow Food Polska, Stowarzyszenie Kucharzy Polskich oraz Klub Szefów kuchni. Poradnik Restauratora był patronem medialnym tego wydarzenia.

Foto Vip Piotr Glazer