Nestlé Professional organizuje w tym roku 2. edycję konkursu kulinarnego CHEF Culinary Cup pod patronatem Jerzego Pasikowskiego. Finał tego konkursu odbędzie się 5 kwietnia na Targach Eurogastro. Jest to jednocześnie początek wdrożenia trzeciej linii fondów pod brandem CHEF, w płynie, produkowanych od podstaw z naturalnych składników, używanych przez kucharzy do przygotowania wywarów. W konkursie obowiązkowym składnikiem jest wybrany przez uczestnika fond marki CHEF spośród: fondów w płynie, fondów w paście, koncentratów fondów. W celu wzięcia udziału w konkursie należy wysłać do 13 marca zgłoszenie na adres mailowy:
jerzy.pasikowski@pl.nestle.com. Nagrodami w konkursie są: I miejsce – statuetka oraz nagroda pieniężna w wysokości 10 000 zł, II miejsce – statuetka oraz nagroda pieniężna w wysokości 7 500 zł, III miejsce – statuetka oraz nagroda pieniężna w wysokości 5 000 zł.