Ponad 200 gości, wśród których obecni byli szefowie kuchni wraz z osobami towarzyszącymi, przedstawiciele firm partnerskich oraz redaktorzy naczelni czołowych mediów branżowych i lifestyle’owych, zarówno ogólnopolskich jak i lokalnych, spotkało się 29 października w hotel Almond w Gdańsku by pożegnać 2018 rok.
Skąd pomysł na Sylwestra jesienią? – Szefowie kuchni sporadycznie obchodzą Sylwestra, z uwagi na charakter zawodu, w jakim pracują. Warto zatem dać im szansę na to, aby tuż przed ogromem pracy, jaka na nich czeka w grudniu, złapali oddech i w gronie przyjaciół i znajomych z branży mogli podsumować kończący się rok. – mówi organizator wydarzenia, Krzysztof Robert Szulborski
– W tym roku postawiliśmy na pirackie klimaty. Oprócz wspaniałej oprawy muzycznej, goście mogli podziwiać taniec brzucha oraz sportretować się na stanowisku u karykaturzysty. Oczywiście nie zabrakło także sylwestrowych fajerwerków, które rozbłysły na niebie jeszcze przed ciszą nocną – dodaje Agnieszka Opłatkowska, producentka i koordynatorka wydarzenia.
O oprawę kulinarną zadbał szef kuchni restauracja Magiel, Przemysław Langowski wraz ze swoją załogą.
Wydarzenie odbyło się dzięki uprzejmości partnerów branżowych, którzy od lat wpierają działalność Stowarzyszenia Kucharzy Polskich.
Poradnik Restauratora jest partnerem medialnym tego wydarzenia.
Fot. Karol Kacperski Photography