18.Targi Wyposażenia i Zaopatrzenia Gastronomii, Hoteli i Sklepów

Newsy

18.Targi Wyposażenia i Zaopatrzenia Gastronomii, Hoteli i Sklepów

18 lutego 2015

27-29 maja w AmberExpo w Gdańsku odbędą się targi dedykowane branży spożywczo-gastronomicznej: 16. Targi Piekarstwa, Cukiernictwa i Lodziarstwa Baltpiek, 18. Targi Wyposażenia i Zaopatrzenia Gastronomii, Hoteli i Sklepów Gastroexpo, 17. Targi Mleczarstwa Mleczna Rewia i 13. Międzynarodowe Targi Przetwórstwa i Produktów Rybnych Polfish. Targi to okazja do licznych spotkań branżowych, wymiany doświadczeń oraz wzięcia udziału w wydarzeniach towarzyszących – w roku 2015 ich oferta jest skierowana zarówno do profesjonalistów jak i amatorów, których napędza pasja do gotowania, zdrowego żywienia czy gastronomii. Najważniejsze to: III Ogólnopolska Sztafeta Kulinarna Młodych Kucharzy, którą poprowadzi Krzysztof Skiba, Kuźnia Słodkich Talentów – uczniowie szkół branżowych zaprezentują swoje umiejętności podczas czwartej edycji Konkursu Cukierniczego o Puchar Starszego Cechu Piekarzy i Cukierników w Gdańsku – prowadzenie konkursu Krzysztof Skiba, Mistrzowskie pokazy tricków barmańskich – przygotowane przez BarCocktail, Szkolenia, seminaria oraz wykłady – prowadzone przez autorytety w swoich branżach, prelegenci to m. in. Malika Juchnowicz, Dominika Stefankiewicz-Dietrich czy Krzysztof Szulborski. Wśród tematów: „Nowoczesne techniki podawania potraw. Filozofia Cateringu”, „Media w kuchni – zalety i wady” czy „Fast food albo zdrowie – wybór należy do Ciebie!”. MSC Polska przygotowało również seminarium na temat nowych standardów certyfikacji „Certyfikacja rybołówstwa i łańcucha dostaw MSC. Nowe standardy.” Podczas poprzedniej edycji Targów swoją ofertę zaprezentowało blisko 250 wystawców z 8 krajów. Imprezę odwiedziło ponad 5000 zwiedzających.