16. Młody Kreator Sztuki Kulinarnej – znamy finalistów

Aktualności

16. Młody Kreator Sztuki Kulinarnej – znamy finalistów

8 listopada we Wiskitkach poznamy zwycięzcę konkursu kulinarnego Młody Kreator Sztuki Kulinarnej.  Organizatorem wydarzenia jest Unilever Polska, a patronem medialnym Poradnik Restauratora.

Tematem XVI edycji konkursu Młody Kreator Sztuki Kulinarnej jest: danie główne ze schabu wieprzowego bez kości, z dodatkiem dowolnego rodzaju przyprawy Delikat Knorr Professional.

Tym razem uczniowie mają za zadanie stworzyć recepturę, nagrać krótki film z przygotowania dania oraz zrobić zdjęcie finalnego efektu na talerzu.

Finał odbędzie się w Atelier Chefs Culinar we Wiskitkach 8 listopada 2024 r.

Przewodniczącym jury został Kamil Tłuczek.

Lista finalistów:

Marcin Dawidowski, Zespół Szkół Hotelarsko-Gastronomicznych w Gdyni

Artur Gniech, Zespół Szkół nr 3 w Wejherowie

Norbert Gniewek, Zespół Szkół Gospodarczych w Rzeszowie

Miłosz Grząbel-Mikulski, Zespół Szkół w Starym Sączu

Jakub Jacolik, Zespół Szkół Ekonomiczno-Usługowych w Żychlinie

Martyna Mastalerz, Zespół Szkół nr 1 w Nowym Sączu

Zuzanna Mielczarek, Zespół Szkół i Placówek Kształcenia Zawodowego w Zielonej Górze

Mateusz Rutkowski, Zespół Szkół Zawodowych nr 4 w Ostrołęce

Kacper Staszewski, Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego, Technikum nr 3 w Kielcach

Sara Witek, Zespół Szkół Gospodarczych w Elblągu

Osoba rezerwowa:
Rodzeń Bartłomiej z Zespołu Szkół nr 1 w Nowym Sączu

Regulamin Młody Kreator Sztuki Kulinarnej