W dniach 17-19 lutego 2010 r. odbędą się w Gdańsku organizowane przez Międzynarodowe Targi Gdańskie SA już po raz 15. Targi Wyposażenia i Zaopatrzenia Gastronomii i Sklepów GASTROEXPO. W tym samym terminie odbędą się także Targi Piekarstwa, Cukiernictwa i Lodziarstwa BALTPIEK oraz Targi Wyposażenia Hoteli CIEPŁY BAŁTYK.
To ważne wydarzenia branżowe corocznie skupia kilka tysięcy profesjonalnych zwiedzających, m.in. szefów kuchni, kucharzy, piekarzy, cukierników, właścicieli cukierni, piekarni i kawiarni, restauratorów, barmanów, baristów, technologów żywienia, dystrybutorów, hurtowników, przedstawicieli branży spożywczej. W ramach programu Targów odbędą się: Forum Kulinarne, Forum Piekarskie i Cukiernicze, Trendy Kulinarne w Gastronomii Światowej – pokazy kulinarne szefów kuchni, Prezentacje Mistrza Cukiernictwa Tomasza Dekera, Ogniste pokazy barmańskie w wykonaniu mistrzów Flair Academy, Szkolenie dla kucharzy – Techniki Kulinarne, Kurs barmański i pokazy, a także konkurs o Medal Mercurius Gedanensis. Jednym z patronów medialnych wydarzenia jest „Poradnik Restauratora”.