21 listopada w Poznaniu odbędzie się finał 14 edycji konkursu kulinarnego dla uczniów szkół gastronomicznych Młody Kreatora Sztuki Kulinarnej 2018. Tematem konkursu jest danie główne z indyka z podrobami drobiowymi i dowolnym produktem Knorr Professional.
Konkurs skalda się z trzech etapów:
1 etap: kwalifikacje – przygotowanie i nadsyłanie receptur.
2 etap: półfinał, który odbędzie się 24 października w Centrum Kulinarnym UFS w Poznaniu
3 etap: finał, który odbędzie się 21 listopada w Centrum Kulinarnym UFS w Poznaniu.
Nagrody w konkursie to:
1 miejsce – staż w restauracji z gwiazdką Michelin oraz udział w finale konkursu dla kucharzy profesjonalistów Kuchnia Polska wczoraj i dziś.
2 miejsce – mikser KitchenAid
3 miejsce – profesjonalne noże Dick
Dla szkół laureatów:
Sous-vide i pakowarka Hendi.
Poradnik Restauratora jest patronem medialnym tego wydarzenia.