14. Młody Kreatora Sztuki Kulinarnej 2018

Wydarzenia

14. Młody Kreatora Sztuki Kulinarnej 2018

25 sierpnia 2018

21 listopada w Poznaniu odbędzie się finał 14 edycji konkursu kulinarnego dla uczniów szkół gastronomicznych Młody Kreatora Sztuki Kulinarnej 2018. Tematem konkursu jest danie główne z indyka z podrobami drobiowymi i dowolnym produktem Knorr Professional.

Konkurs skalda się z trzech etapów:

1 etap: kwalifikacje – przygotowanie i nadsyłanie receptur.

2 etap: półfinał, który odbędzie się 24 października w Centrum Kulinarnym UFS w Poznaniu

3 etap: finał, który odbędzie się 21 listopada w Centrum Kulinarnym UFS w Poznaniu.

Nagrody w konkursie to:

1 miejsce – staż w restauracji z gwiazdką Michelin oraz udział w finale konkursu dla kucharzy profesjonalistów Kuchnia Polska wczoraj i dziś.

2 miejsce – mikser KitchenAid

3 miejsce – profesjonalne noże Dick

Dla szkół laureatów:

Sous-vide i pakowarka Hendi.

Poradnik Restauratora jest patronem medialnym tego wydarzenia.