120- lecie S.Pellegrino

Wydarzenia

120- lecie S.Pellegrino

08 marca 2019

7 marca o godz. 19 w restauracji Warszawski Sznyt odbyła się kolacja inaugurująca 120- lecie S.Pellegrino. Podczas spotkania na gości czekały dania fine dining przygotowane przez Marcina Popielarza, finalistę konkursu S.Pellegrino Young Chef 2019. Poradnik Restauratora uczestniczył w tym wydarzeniu.

W menu znalazły się:

Amuse bouche: kozi twaróg z brązowym masłem/owoce leśne

Przystawka: śledź po kaszubsku

Danie główne: przepiórka faszerowana/kaszubska leberka/żuławski topinabur

Deser: makowiec z aronią i kajmakiem

Petit four: szyszka sosny w infuzji jałowca

Torcik: biała czekolada z rokitnikiem i dynią.

Dodatkowo na gości czekało wiele atrakcji – degustacja wina i drinków, koncert pianisty.

S.Pellegrino to woda idealna jako uzupełnienie wykwintnych posiłków – nie tylko w restauracjach. Szefowie kuchni serwują ją m.in. wraz z daniami w stylu fine dining, doceniając jej harmonijne współgranie z wytwornymi kompozycjami sztuki kulinarnej.