7 marca o godz. 19 w restauracji Warszawski Sznyt odbyła się kolacja inaugurująca 120- lecie S.Pellegrino. Podczas spotkania na gości czekały dania fine dining przygotowane przez Marcina Popielarza, finalistę konkursu S.Pellegrino Young Chef 2019. Poradnik Restauratora uczestniczył w tym wydarzeniu.
W menu znalazły się:
Amuse bouche: kozi twaróg z brązowym masłem/owoce leśne
Przystawka: śledź po kaszubsku
Danie główne: przepiórka faszerowana/kaszubska leberka/żuławski topinabur
Deser: makowiec z aronią i kajmakiem
Petit four: szyszka sosny w infuzji jałowca
Torcik: biała czekolada z rokitnikiem i dynią.
Dodatkowo na gości czekało wiele atrakcji – degustacja wina i drinków, koncert pianisty.
S.Pellegrino to woda idealna jako uzupełnienie wykwintnych posiłków – nie tylko w restauracjach. Szefowie kuchni serwują ją m.in. wraz z daniami w stylu fine dining, doceniając jej harmonijne współgranie z wytwornymi kompozycjami sztuki kulinarnej.