31 stycznia br. w Hotelu Marriott w Swindon odbył się 11 Zjazd Polish Society of Chefs and Pastry Chefs in the UK.
Spotkanie miało charakter organizacyjny. W tym roku członkowie Stowarzyszenia postawili sobie wysoką poprzeczkę. Planują zaangażować się w Targi Hotel Olympia 2010, Konkurs Młodego Kucharza w ZSG nr 1 w Krakowie, Food & Drink Expo NEC Birmingham, Europejski Konkurs Szkół Gastronomicznych w Rzeszowie, Polonijny Dzień Dziecka, The Great Yorkshire Show, Otwarcie Centrum Gastronomicznego w Rzeszowie, The Restaurant Show, ale największym wyzwaniem jest start w Mistrzostwach Świata Luxemburg EXPO. W skład drużyny reprezentacyjnej weszli: Grzegorz Olejarek, Maciej Bujakowski, Sergiusz Hieronimczak, Stanisław Bobowski, Jarosław Sak, Marek Dolat, Adam Żołądek i Radosław Górecki.
Podczas tego zjazdu do Stowarzyszenia przystąpili: Adam Żołądek, Marcin Płutniak, Paweł Szczepański, Paweł Ziołkowski, Andrzej Górski oraz Łukasz Płutniak. Bartek Czempik przeprowadził szkolenie HCCP w zakresie treningu i jego dokumentacji, a Adam Żołądek – pokaz kuchni molekularnej. Grzegorz Olejarek zaprezentował natomiast swoje danie na finał Iron Chef .