W Zespole Szkół Spożywczo-Gastronomicznych w Warszawie trwa 10. Ogólnopolski Konkurs Gastronomiczny „Kuchnia Polska na Mazowszu 2018”.
Do tegorocznego finału kapituła konkursu wytypowała 12 zespołów, które współzawodniczyć będą w konkursie kulinarnym oraz kelnerskim.
Ponadto konkursowi gastronomicznemu towarzyszyć będą dwa dodatkowe wydarzenia:
7. Mistrzostwa Polski Hydrosommelierów „Hydrosommelier roku 2018”
9. Mistrzostwa Polski Kelnerów – Junior Waiter 2018 –pokaz sztuki serwisu synchronicznego w wykonaniu czteroosobowych zespołów kelnerskich.
Organizatorzy: Zespół Szkół Spożywczo-Gastronomicznych w Warszawie ul. Komorska 17/23, Stalgast, Akademia Kelnerska Grzegorza Górnika, szefowie kuchni, mistrzowie kelnerscy i absolwenci.
Poradnik Restauratora jest patronem medialnym tego wydarzenia.