Primerba Cup to konkurs dla profesjonalistów, już od 10 lat organizowany przez Unilever Food Solutions. Podczas uroczystej gali, która odbyła się 23.09 na terenie Międzynarodowych Targów Poznańskich jury wyłoniło zwycięską drużynę: Bartosz Fabiś i Michał Kozłowski z restauracji NIFTY No.20 w Hotelu Puro w Poznaniu. Na podium stanęli również: Przemysław Gryz, Łukasz Ziętek z Hotelu Spa Dr Irena Eris z Polanicy Zdrój (II miejsce) i Paweł Kubera, Łukasz Kubera z Restauracji Figa w Poznaniu (III miejsce). Konkurs oceniało Jury pod przewodnictwem Grzegorza Kazubskiego – Makro HoReCa Centrum Manager, Certyfikowanego Jurora WACS (The World Association of Chefs’ Societies), w składzie: Stefan Birek z Hotelu Lord w Warszawie, Andrea Camastra z Restauracji Senses w Warszawie, Patryk Dziamski z Dziamski Culinary Studio w Poznaniu, Dariusz Kuźniak – finalista Top Chef i laureat wielu konkursów kulinarnych, Paweł Oszczyk z Hotelu Le Regina w Warszawie oraz Tomasz Purol z Hotelu Blow Up 5050 w Poznaniu. Finaliści mieli za zadanie przygotować danie główne z combra jagnięcego, przegrzebka, ogórka, gruszki i Primerby Knorr Professional. Nowością w jubileuszowej edycji była formuła podania, wymagany był serwis francuski. Uczestnicy musieli najpierw ułożyć na platerze sześć porcji dania, zaprezentować plater sędziom oraz zaserwować danie na talerze przed stołem sędziowskim.