Wydarzenia

1. Mistrzostwa Polski w Dziczyźnie za nami

18 marca 2019

Tomasz Kasperlik i Piotr Mazur z Aries Hotel & SPA z Zakopanego zostali zwycięzcami 1. Mistrzostw Polski w Dziczyźnie. Drugie miejsce przypadło Jackowi Stachurskiemu i Łukaszowi Woźniakowi z Filharmonii Smaku – restauracja Autorska z Łodzi. A trzecie Arkadiuszowi Marciszowi i Jarosławowi Maciejakowi z Hotel Restauracja Wawrzyniak w Krotoszynie.

15 marca w Pałacu w Orli odbyły się Mistrzostwa Polski w dziczyźnie. Zadaniem uczestników było wykonanie od podstaw w ciągu 120 minut przystawki ciepłej (comberki królika z kością) i dania głównego (comber sarny z kością). Uczestników konkursu oceniało jury w składzie: Adam Chrząstowski (przewodniczący), Mariusz Pieterwas, Paweł Salamon, Agata Wojda, Piotr Mielczarek, Jaroslav Oresevski. Gościem specjalnym był Jan Kuroń – kucharz i dziennikarz kulinarny.

Konkurs był jednocześnie memoriałem Mariana Tarnawskiego, znawcy kuchni opartej na dziczyźnie, propagatora kultury łowieckiej, cenionego w kręgach przedsiębiorców z uwagi na ogromne wyczucie i doświadczenie biznesowe. Organizatorem wydarzenia był Las-Kalisz, a partnerem nowo powstała Polska Inicjatywa Kulinarna. Poradnik Restauratora był partnerem medialnym tego wydarzenia.

Fot. materiały prasowe organizatora.

1 80

2_67

4_36

53608570_2139453186133533_4037798222117208064_o

53660802_2141331292612389_2147295004446425088_o

54228927_2141331005945751_3073471244033589248_o

54436042_2141330822612436_1476229398356033536_o

54514529_2141331102612408_3712562888779497472_o

54728484_2139449576133894_9000327835348369408_o

54729286_2139451659467019_7849298946735210496_o