Tomasz Kasperlik i Piotr Mazur z Aries Hotel & SPA z Zakopanego zostali zwycięzcami 1. Mistrzostw Polski w Dziczyźnie. Drugie miejsce przypadło Jackowi Stachurskiemu i Łukaszowi Woźniakowi z Filharmonii Smaku – restauracja Autorska z Łodzi. A trzecie Arkadiuszowi Marciszowi i Jarosławowi Maciejakowi z Hotel Restauracja Wawrzyniak w Krotoszynie.
15 marca w Pałacu w Orli odbyły się Mistrzostwa Polski w dziczyźnie. Zadaniem uczestników było wykonanie od podstaw w ciągu 120 minut przystawki ciepłej (comberki królika z kością) i dania głównego (comber sarny z kością). Uczestników konkursu oceniało jury w składzie: Adam Chrząstowski (przewodniczący), Mariusz Pieterwas, Paweł Salamon, Agata Wojda, Piotr Mielczarek, Jaroslav Oresevski. Gościem specjalnym był Jan Kuroń – kucharz i dziennikarz kulinarny.
Konkurs był jednocześnie memoriałem Mariana Tarnawskiego, znawcy kuchni opartej na dziczyźnie, propagatora kultury łowieckiej, cenionego w kręgach przedsiębiorców z uwagi na ogromne wyczucie i doświadczenie biznesowe. Organizatorem wydarzenia był Las-Kalisz, a partnerem nowo powstała Polska Inicjatywa Kulinarna. Poradnik Restauratora był partnerem medialnym tego wydarzenia.
Fot. materiały prasowe organizatora.