Mistrzostwa Polski w Przygotowaniu Deseru Expo Sweet – zgłoszenia do 11 stycznia

Mistrzostwa Polski w Przygotowaniu Deseru Expo Sweet – zgłoszenia do 11 stycznia

05 października 2020

Do udziału zapraszamy wszystkie osoby pracujące w punktach gastronomicznych tj. restauracjach, kawiarniach, barach i hotelach, niezależnie od ich wyuczonego zawodu.

Celem mistrzostw jest popularyzacja sztuki cukierniczej w branży gastronomicznej.

Podobnie jak w poprzedniej edycji Mistrzostw w konkursie weźmie udział 6 drużyn.

Każdy zespół przygotowuje dwa zestawy po osiem sztuk identycznych deserów restauracyjnych a la carte. Pierwszy zestaw ośmiu deserów to desery wykonywane z dowolnym użyciem czekolady, bez żadnych innych ograniczeń.

Drugi zestaw ośmiu deserów musi mieć charakter deserów owocowych i musi być wykonany bez składników pochodzenia odzwierzęcego. Desery w ramach każdego zestawu muszą być identyczne, natomiast zestawy mogą się między sobą różnić dowolnie. Z każdego zestawu ośmiu deserów, sześć zostanie przedstawionych do oceny i degustacji dla Jurorów, zaś dwa losowo wybrane będą przekazane do zdjęcia oraz dla publiczności.

Zgłoszenia można przysyłać do 11 stycznia 2021 r. na adres: mistrzostwa@exposweet.pl. Ze względu na ograniczoną liczbę miejsc zachęcamy do wcześniejszego przesyłania zgłoszeń.
Mistrzostwa odbędą się podczas trzynastej edycji Expo Sweet – największych targów branży cukierniczej i lodziarskiej w dniu 23.02.2021 r.

Regulamin na stronie: https://exposweet.pl/konkursy/mistrzostwa-polski-w-przygotowaniu-deseru-2021