27 października w restauracji Garden City na MTP rozegrany zostanie 4. konkurs Gęsina nie tylko na imieninach.


W konkursie wezmą udział zespoły dwuosobowe reprezentujące restauracje z całej polski. 11 drużyn musi uzyskać kwalifikacje z nadesłanych zgłoszeń w formie receptur i fotografii. Restauracja Domu Kitchen &Friends ma prawo startu bez eliminacji, jako obrońca tytułu i pucharu Króla Gęsiny. Jeżeli nie wystartuje to miejsce otrzyma drużyna z eliminacji.

Oprócz konkursu przez cały dzień odbędą się spotkania, pokazy oraz live cooking. Wstęp wolny

– Konkurs to także impreza charytatywna. Jak na każdej będziemy wspierać Drużynę Szpiku. Pojawia się wolontariusze, którzy będą zbierać pieniądze, ale także uświadamiać dlaczego warto zapisać się do Banku Szpiku. Razem na naszych imprezach zebraliśmy już 9139 zł – mówi Juliusz Podolski, współorganizator.
Organizatorzy: Poznańska Spiżarnia Biesiadników, Restauracja Garden City, Oregano and Wine, de Gustator PR i Drużyna Szpiku.

Do tej pory Królami Gęsiny byli:
2019 – Restauracja Domu Kitchen &Friends, Poznań
2018 Restauracja Grodzka 12, Leszno
2017 – nie przyznano tytułu.

Najpopularniejsze