Wielkimi krokami zbliża się Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów. Już 24 października w Warszawie uczestnicy będą mieli okazję wziąć udział w prelekcjach i panelach dyskusyjnych o najnowszych trendach kulinarnych, tajnikach kuchni regionalnych oraz rozwoju biznesu gastronomicznego. Profesjonalni doradcy i szefowie kuchni z Transgourmet i Selgros HoReCa zapraszają na swoje stoisko, wypełnione kreatywnością, inspirującymi smakami oraz wysokiej jakości produktami.
Celem Kongresu Szefów Kuchni i Restauratorów jest poszerzenie wiedzy i kompetencji, a także integracja i networking osób pracujących w branży HoReCa. Oprócz wykładów i paneli dyskusyjnych, na uczestników czekać będzie przestronna strefa ekspozycyjna, w której swoje produkty i usługi zaprezentują najwięksi dostawcy z całego kraju. Główną atrakcją stoiska Transgourmet i Selgros będą pokazy gotowania na żywo poprowadzone przez kucharzy z Instytutu Kulinarnego Transgourmet.
Poza degustacją dań przygotowanych przez Ekspertów Kulinarnych Instytutu odwiedzający będą mieli możliwość zapoznania się z asortymentem marek własnych Transgourmet dla gastronomii i cieszącą się wielką popularnością marką Topseller. Doradcy obecni na stoisku opowiedzą również o ofercie produktowej dla gastronomów i firm zajmujących się zbiorowym żywieniem, a także czynnikach wpływających na wysoki poziom Service Level – własnej profesjonalnej flocie samochodów, nowoczesnym Centrum Logistyczno-Magazynowym oraz doświadczonej kadrze, która doskonale zna potrzeby klientów HoReCa.
Aktualna sytuacja branży gastronomicznej nadal jest wymagająca, dlatego nieustannie pracujemy nad jakością, asortymentem i korzystną ofertą cenową. Chcemy dostarczać restauracjom produkty, które spełnią oczekiwania szefów kuchni i ich najbardziej wymagających gości. Aby bliżej poznać portfolio produktów oraz usług Transgourmet i Selgros dla gastronomii, wystarczy odwiedzić nasze stoisko. Nasi doradcy klienta będą dostępni dla odwiedzających przez cały czas trwania wydarzenia – mówi Cezary Furmanowicz, Dyrektor Marketingu Transgourmet Polska, operatora marek Transgourmet i Selgros.
Udział w Kongresie Szefów Kuchni i Restauratorów wpisuje się w misję Transgourmet i Selgros, jaką jest podnoszenie standardów w branży gastronomicznej i wspieranie młodych talentów. W tym celu organizowane są liczne warsztaty, szkolenia i konkursy kulinarne. Już tydzień po zakończeniu Kongresu w Instytucie Kulinarnym odbędzie się największe tegoroczne wydarzenie. Siedmiu szefów kuchni z krajów, w których działa Transgourmet, zmierzy się ze sobą w powracającym po pandemicznej przerwie konkursie Chefs en Or. Aby działać jeszcze efektywniej w zakresie rozwoju polskiej gastronomii, Transgourmet i Selgros od lat ściśle współpracuje z Ogólnopolskim Stowarzyszeniem Szefów Kuchni i Cukierni. Efekty tego partnerstwa to nie tylko liczne medale przywożone przez Narodową Reprezentację Kucharzy z międzynarodowych, prestiżowych imprez, ale także merytoryczne wsparcie w dostosowaniu oferty idealnie skrojonej pod potrzeby branży, czy współpraca w tworzeniu kulinarnych wydarzeń na najwyższym, światowym poziomie.
Zależy nam na rozwoju branży HoReCa i zwiększaniu świadomości kucharzy i restauratorów. Zbliżający się Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów będzie dla nas nie tylko okazją do zaprezentowania swoich produktów i pokazów live cooking, lecz przede wszystkim możliwością spotkania z naszymi klientami. To doskonała okazja do wymiany doświadczeń oraz porozmawiania o współpracy. Zwłaszcza, że w trakcie wydarzenia ogłosimy plany dalszego rozwoju naszych obu kanałów sprzedaży dla gastronomii – dodaje Cezary Furmanowicz.
Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów odbędzie się 24 października w Warszawskim Centrum EXPO XXI przy ul. Prądzyńskiego 12/14 w Warszawie. W wydarzeniu bezpłatnie mogą wziąć udział osoby związane z branżą HoReCa. Szczegóły na kongresszefowkuchni.pl