Miejsce: Zakopane
Organizator: Tatrzańska Agencja Rozwoju, Promocji i Kultury

Dlaczego warto wybrać się na Jubileuszowe 10. Europejskie Targi Produktów Regionalnych? Otóż - podczas trwania Targów prezentowana jest bogata oferta różnorodnych produktów wędliniarskich, mleczarskich, owocowo-warzywnych, wyrobów cukierniczych, napojów w tym również wina, piwa, nalewek z Polski i zagranicy.



Lecz – nie tylko - skierowane są zarówno do profesjonalnych odbiorców, jak i wszystkich tych, którzy lubią gotować, szukają inspiracji kulinarnych, mając możliwość spotkać uznane autorytety sztuki kulinarnej. Prezentacje, przedstawiane przez kucharzy ze Stowarzyszenia Małopolskich Kucharzy i Cukierników, Koła Gospodyń Wiejskich, kucharzy z rekomendowanych karczm podhalańskich oraz przedstawicieli miast i powiatów zaprzyjaźnionych - cieszą się co roku ogromnym uznaniem.



Targi są wydarzeniem realizowanym z myślą o przedstawicielach branży producentów żywności certyfikowanej.



Miejsce Targowe tętni muzyką ludową, zachwyca wyrobami rękodzielniczymi, degustacją potraw.



W „Zarembku Tradycji” - dowiemy się o tym, jak wytwarza się sukno, o tym jakie tajemnice i skarby ukryte są w Tatrzańskim Parku Narodowym, także o historii i tradycji Podhala.



To unikalne miejsce, w którym możliwość spotkań z twórcami ludowymi przybliża proces tworzenia.



Misją Targów jest promocja i prezentacja powiatu tatrzańskiego.



Podczas trwania Targów odbywają się liczne konkursy, między innymi:



- Na Najlepszy Produkt Spożywczy



- Na Najlepszy Oscypek



- Na Najładniejsze Stoisko.



Najpopularniejsze