7 marca w Supraślu w hotelu Pięć Dębów odbędzie się Ogólnopolski Konkurs Kulinarny Smaki Podlasia.  Znamy już uczestników konkursu.

 

Piotr Wielgo, Jarosław Ciołek - Restauracja NOVA Best Western Hotel Felix, Warszawa

Marek Paczuski, Łukasz Kostrzewski - Restauracja Ed Red, Warszawa

Bartosz Murawski, Damian Wasiak - Hotel Renaissance  Airport, Warszawa

Marcin Pęcko, Sebastian Probant - Focus Hotel Premium „Pod Orłem”, Bydgoszcz

Artur Sienkiewicz, Maciej Wiśniewski - Asto-team, Białystok

Kamil Krzysztof Paszkowski, Rafał Chełmiński - Restauracja „Pod Jabłoniami”, Augustó

Borys Sikorski, Dominik Powstański  - Rusałka Grand Park hotel, Szczecin

Krzysztof Półtorak, Magdalena Kuczyńska – Restauracja Kawelin, Białystok

Łukasz Mularczyk, Daniel Aluchnia - Hotel Lipowy Most, Borki       

Celem głównym konkursu jest budowanie świadomości społeczności lokalnej dotyczącej produktu lokalnego i promocji polskiej wsi w kraju oraz wsparcie terenów wiejskich i producentów lokalnych poprzez zakup i wykorzystanie produktów lokalnych. Organizatorem konkursu jest Artur Lenczewski przy merytorycznym wsparciu Polskiej Inicjatywy Kulinarnej. W konkursie weźmie udział 9 ekip dwuosobowych, które będą przygotowywały 6 talerzy dania głównego w ciągu 90 minut.

Imprezę poprowadzi zwycięzca 5. edycji Top Chef Polska Tomasz Purol. Odprawa uczestników odbędzie się 6 marca w hotelu Pięć Dębów. Obecność zakwalifikowanych ekip obowiązkowa.

Kontakt z organizatorem: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. lub 503096068.

Kalendarium

Najpopularniejsze