4-5 kwietnia w Gdańsku odbędzie się Grill Festiwal 2020. Przystawka z pstrąga, danie główne z wykorzystaniem łaty wołowej – to zadania przed którymi staną uczestnicy Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego o Tytuł Gold Grill Team.

Zgłoszenie uczestnictwa należy przesłać na adres e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. w terminie do 15 marca wraz z recepturą dań oraz zdjęciami dań. Decyzję o zakwalifikowaniu do finału konkursu podejmą współorganizatorzy Konkursu, w terminie do 22 marca 2019 r. i powiadomią wybrane zespoły.

Uczestnicy:
4 kwietnia – KATEGORIA MASTER
konkurs dla profesjonalnych kucharzy.
5 kwietnia – KATEGORIA JUNIOR
Konkurs dla uczniów szkół gastronomicznych (klasy szkół zasadniczych zawodowych oraz technika o profilu gastronomicznym oraz innych pokrewnych zawodów)
Temat ➡ dania przyrządzane z grilla
Zadanie ➡ wykonanie przystawki z pstrąga oraz drugiego dania z wykorzystaniem łaty wołowej
Finał ➡ 24 zespoły (uczniowie zespoły 2 osobowe, kucharze zespoły 2 osobowe + gość specjalny)
Konkurs poprowadzi: Tomasz Jakubiak, Jakubiak Cooking
Szefowie konkursowej kuchni:
Sebastian Cichy i Kamil Hildebrandt
Nagrody:
Kategoria junior
1 miejsce: tytuł GOLD GRILL TEAM, nagrody rzeczowe ufundowane przez sponsorów, puchar, dyplom
2 miejsce: tytuł SILVER GRILL TEAM, nagrody rzeczowe ufundowane przez sponsorów, puchar, dyplom
3 miejsce: tytuł BRONZE GRILL TEAM, nagrody rzeczowe ufundowane przez sponsorów, puchar, dyplom
Nagroda specjalna: staż w restauracji
Kategoria master
1 miejsce: tytuł GOLD GRILL TEAM, 3 000 zł brutto, nagrody rzeczowe ufundowane przez sponsorów, puchar, dyplom
2 miejsce: tytuł SILVER GRILL TEAM, 2 000 zł brutto, nagrody rzeczowe ufundowane przez sponsorów, puchar, dyplom
3 miejsce: tytuł BRONZE GRILL TEAM, 1 000 zł brutto, nagrody rzeczowe ufundowane przez sponsorów, puchar, dyplom.

Zgłoszenia do konkursu: http://grillfestiwal.amberexpo.pl/title,ZGLOSZENIA_i_REGULAMIN,pid,4182.html

Najpopularniejsze