7 marca w Supraślu w hotelu Pięć Dębów odbędzie się Ogólnopolski Konkurs Kulinarny Smaki Podlasia. Zgłoszenia należy przesłać do 9 lutego.

 

Celem głównym konkursu jest budowanie świadomości społeczności lokalnej dotyczącej produktu lokalnego i promocji polskiej wsi w kraju oraz wsparcie terenów wiejskich i producentów lokalnych poprzez zakup i wykorzystanie produktów lokalnych. Organizatorem konkursu jest Artur Lenczewski przy merytorycznym wsparciu Polskiej Inicjatywy Kulinarnej. W konkursie weźmie udział 9 ekip dwuosobowych, które będą przygotowywały 6 talerzy dania głównego w ciągu 90 minut.

Imprezę poprowadzi zwycięzca 5. edycji Top Chef Polska Tomasz Purol. Odprawa uczestników odbędzie się 6 marca w hotelu Pięć Dębów. Obecność zakwalifikowanych ekip obowiązkowa.

Zgłoszenia należy przesyłać na adres Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. do dnia 9 lutego. Kontakt z organizatorem: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. lub 503096068.

 

Najpopularniejsze