19-21 stycznia w Rimini odbędą się Lodowe Mistrzostwa Świata Coppa del Mondo della Galateria 2020 podczas których wystąpi dwanaście ekip m.in.: z Argentyny, Francji, Hiszpanii, Japonii, Kolumbii, Malezji, Meksyku, Niemiec, Singapuru, Węgier, Włoch, a także z Polski.


Skład Polskiej reprezentacji to:
Aleksandra Sowa-Trzebińska (team manager, juror)
Michał Wiśniewski (szef cukierni Hotel Haffner w Sopocie, kapitan)
Grzegorz Radajewicz (Cukiernia Sowa)
Maciej Pięta (Cukiernia Kachliccy)
Robert Burkat (Ice Team)
Oficjalnym trenerem reprezentacji został Paweł Małecki z Cukierni Sowa.
Zaprezentują się w takich dziedzinach jak: dekorowany pojemnik z lodami, deser lodowy w pucharku, tort lodowy, lodowe i kruche rzeźby, autorskie lody stworzone na bazie składnika wylosowanego w ramach tajemniczego pudełka (mystery box), lodowy snack - gelato oraz bufet finałowy prezentujący pracę wszystkich ekip.

Kalendarium

Najpopularniejsze