17 stycznia w Hotelu Mały Rzym w Sandomierzu odbędzie się kolacja degustacyjną z której cały dochód będzie przeznaczony na dwa cele charytatywne – Dom dziecka w Łoniowie oraz Przytulisko dla zwierząt w Sandomierzu.

Podczas kolacji będzie wyserwowane około 10 potraw do których sommelier dobierze trunki. Amuse bouche – Piotr Papież (szef kuchni Akademii Kulinarnej Farutex), Przystawka – Adrian Pycia (szef kuchni Zazie Bistro w Krakowie), Przystawka vege – Kasper Czop (szef kuchni Hotel Sokół Wellness&Spa), Intermezzo – Michał Grzegorek(chef de partie Hotel Puro Kraków****), Zupa – Robert Pawlik (gospodarz), Danie główne – Patryk Żołnowski (szef kuchni restauracja Nobo w Rzeszowie), Intermezzo – Hubert Tabak (z-ca szefa kuchni Hotel Puro Kraków****), Ryba – Mateusz Czekierda (szef kuchni), Deser – Maciej Pasternak (szef cukierni Niebo w Gębie). Organizatorem kolacji jest Hotel Mały Rzym w Sandomierzu. Więcej szczegółów już wkrótce.

Najpopularniejsze