17 października w Zamku Topacz odbędzie się kolejna edycja konkursu kulinarnego Spotkanie z Self Cooking Center®.

Konkurs jest cyklicznym wydarzeniem kulinarnym, mającym na celu promowanie młodych, zdolnych szefów kuchni i poszerzanie znajomości oraz zastosowania technologii konwekcyjno-parowej w pracy kuchni profesjonalnych, w oparciu o technologie Rational.
Tematem trzeciej edycji konkursu kulinarnego jest: jest Zero Waste z jednoczesnym wykorzystaniem produktu regionalnego. W konkursie mogą uczestniczyć wyłącznie kucharze, którzy nie ukończyli wieku 27 lat w momencie zgłoszenia się do konkursu (najstarszy rocznik 1992). Konkurs składa się z dwóch etapów. Pierwszym z nich jest rejestracja zainteresowanych kucharzy poprzez formularz na  stronie http://www.sscc.info oraz przesłanie autorskiego przepisu, który chcieliby zgłosić do rywalizacji. Formularz zgłoszeniowy musi być przesłany do 22 września na adres Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript..  Jury spośród nadesłanych przepisów wybierze osiem, które zakwalifikuje się do drugiego etapu konkursu. Drugi etap odbędzie się w Zamku Topacz, gdzie osiem dwuosobowych ekip stanie przed zadaniem przygotowania dania konkursowego. Każda potrawa zostanie oceniona przez jury techniczne oraz jury degustacyjne. Dwuosobowe drużyny powalczą o nagrody pieniężne oraz staż u boku doświadczonego Szefa Kuchni Rafała Borysa.

Organizatorem konkursu jest Rational oraz Topacz Investments.

Regulamin

 

Kalendarium

Najpopularniejsze