11–13 lipca odbędzie się konkurs Archimagirus Tradycja &Nowoczesność. Celem konkursu jest: promowanie tradycji kulinarnej, łączenie produktów regionalnych z zagranicznymi, utrzymanie jakości przy serwisie restauracyjnym, dbałość o kulturę pracy, dbałość o surowce i ich wykorzystanie, utrwalanie więzi i jedności środowiskowej branży kucharskiej.

Nagrodą główną dla Archimagirusa i jego zespołu jest 10 000 zł w gotówce (podatek opłacony przez organizatora) oraz staż zagraniczny wartości 20 000 zł, a także zestaw noży z grawerem Archimagirus. Organizatorem konkursu jest Mariusz Gachewicz, współorganizatorami są Paweł Mieszała i Krzysztof Lisiecki, dyrektor generalny Hotelu Zamek Gniew**** w Gniewie.

Lista zakwalifikowanych drużyn: 

Paweł Stawicki, Marcin Milda, Łukasz Pęcarski

Kamil Skrok, Tomasz Ziółkowski, Oskar Wiewiórski

Przemysław Gościniak, Bartłomiej Kornacki, Łukasz Gościniaka

Andrzej Gołąbek, Krzysztof Lisiak, Paweł Gromacki

Artur Szymański, Marcin Stadler, Klaudia Raif

Oleksandr Venhlinskyi, Oleksandr Hrystenko, Mykita Rozumniy

Radosław Gierałtowski, Artur Gosz, Radosław Sztanke

Robert Głyda, Arkadiusz Wilamowski, Agata Błaszczyk.

Poradnik Restauratora jest partnerem medialnym tego wydarzenia.

Najpopularniejsze