1 lipca w hotelu BoniFaCio Spa & Sport Resort odbędzie się konkurs Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś. Spośród nadesłanych zgłoszeń kapituła konkursu zakwalifikowała następujące drużyny:


Krystian Świderek i Mateusz Świderek - Hotel Natura Mazur - Warchały
Maciej Małecki i Marcin Nowak - Puro Hotel - Warszawa
Paweł Lewandowski i Mateusz Gawinecki - restauracja Monka - Toruń
Marcin Borowczyk i Jędrzej Matyśkiewicz - restauracja Blow Up Hall - Poznań
Emil Klimas i Dominik Świątecki - Hotel Andersia - Poznań
Wiktor Wielgus i Daniel Bereziak - Hotel Nicolaus - Toruń
Michał Grzegorek i Agnieszka Piekarczyk - Puro Hotel Kraków - Kazimierz
Michał Zieliński i Grzegorz Wroński - restauracja Kompromis Warszawa
Kamil Tłuczek i Piotr Kuzdro - Grand Hotel Boutique - Rzeszów
Aleksander Kwasigroch oraz Jakub Borkowski - Notera Hotel Spa - Bory Tucholskie
Dawid Bielecki iz Marek Sosnowski - restauracja Winosfera - Warszawa
Klaudia Miodowicz (zwyciężczyni Młodego Kreatora Sztuki Kulinarnej) i Kamil Kempa - restauracja Cucina - Poznań
Zespół rezerwowy:
Dawid Jędrzejczyk i Tobiasz Nowak - Art Hotel – Wrocław.

Celem konkursu jest propagowanie polskiej sztuki kulinarnej, łączenie kulinarnych tradycji ze współczesnymi technikami kulinarnymi oraz promowanie producentów polskiej żywności.
Rywalizacja konkursowa odbędzie się 1 lipca w hotelu BoniFaCio Spa & Sport Resort. Zwycięzcy konkursu oprócz nagród od organizatorów oraz sponsorów otrzymają nominację do finału Kulinarnego Pucharu Polski 2019.

Kalendarium

Najpopularniejsze