Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś –  lista uczestników

Wydarzenia

Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś – lista uczestników

12 czerwca 2019

Krystian Świderek i Mateusz Świderek – Hotel Natura Mazur – Warchały
Maciej Małecki i Marcin Nowak – Puro Hotel – Warszawa
Paweł Lewandowski i Mateusz Gawinecki – restauracja Monka – Toruń
Marcin Borowczyk i Jędrzej Matyśkiewicz – restauracja Blow Up Hall – Poznań
Emil Klimas i Dominik Świątecki – Hotel Andersia – Poznań
Wiktor Wielgus i Daniel Bereziak – Hotel Nicolaus – Toruń
Michał Grzegorek i Agnieszka Piekarczyk – Puro Hotel Kraków – Kazimierz
Michał Zieliński i Grzegorz Wroński – restauracja Kompromis Warszawa
Kamil Tłuczek i Piotr Kuzdro – Grand Hotel Boutique – Rzeszów
Aleksander Kwasigroch oraz Jakub Borkowski – Notera Hotel Spa – Bory Tucholskie
Dawid Bielecki iz Marek Sosnowski – restauracja Winosfera – Warszawa
Klaudia Miodowicz (zwyciężczyni Młodego Kreatora Sztuki Kulinarnej) i Kamil Kempa – restauracja Cucina – Poznań
Zespół rezerwowy:
Dawid Jędrzejczyk i Tobiasz Nowak – Art Hotel – Wrocław.

Celem konkursu jest propagowanie polskiej sztuki kulinarnej, łączenie kulinarnych tradycji ze współczesnymi technikami kulinarnymi oraz promowanie producentów polskiej żywności.
Rywalizacja konkursowa odbędzie się 1 lipca w hotelu BoniFaCio Spa & Sport Resort. Zwycięzcy konkursu oprócz nagród od organizatorów oraz sponsorów otrzymają nominację do finału Kulinarnego Pucharu Polski 2019.