6 lipca 2019 w Hotelu & SPA Trzy Wyspy w Świnoujściu, odbędzie się XVI edycja Dorszowych Żniw, czyli Mistrzostw Polski w Potrawach z Ryb Morskich. Do finału zakwalifikowali się:

 

Tomasz Jabłoński i Radosław Nyc / Restauracja Sand{acz} / Sand Hotel **** / Kołobrzeg

Hubert Misterkiewicz i Kamil Sodo / Słoneczny Zdrój Hotel Medical SPA&Wellness **** / Busko Zdrój

Paweł Zieliński i Marcin Żbikowski / Polish BBQ Team

Fabian Budnik i Mariusz Rybka / Hotel OLIMP Business & Spa / Wejherowo

Przemysław Gościniak i Bartłomiej Kornacki / Restauracja Warszawska / Hotel Centrum / Sosnowiec

Paweł Żukowicz i Przemysław Siuda / Restauracja Sowa / Bydgoszcz

Damian Grządko i Paweł Rostkowski / Dobry Hotel / Gdańsk

Jakub Nowak Weronika Nowacka / Memo at Home / Osielsko

 

Drużyny rezerwowe:

Łukasz Wolny i Robert Kopacz / Hotel Holiday Inn City Center / Kraków

Dawid Jędrzejczyk i Tobiasz Nowak / Art Hotel / Wrocław.

Organizatorami mistrzostw są Krzysztof Szulborski, przy współpracy ze Stowarzyszeniem Kucharzy Polskich oraz Krzysztofem Wierzbą i Beata Białkowską wraz z Hotelem Trzy Wyspy w Świnoujściu.

Kalendarium

Najpopularniejsze