25 lutego podczas Targów Expo Sweet w Centrum Expo XXI w Warszawie odbędą się Mistrzostwach Polski w Przygotowaniu Deseru. Temat Mistrzostw brzmi: Polskie desery – wczoraj, dziś i jutro.


Każdy zespół musi przygotować 12 sztuk identycznych deserów restauracyjnych à la carte. Gramatura całego deseru łącznie z dekoracją nie może być niższa niż 80 g ani wyższa niż 120 g (do masy deseru nie wlicza się masy talerza). Czas przygotowania to 2 godz. Interpretacja tematu pozostaje w gestii zespołu.
Nagrody to 10.000 zł dla zawodników i 10.000 zł dla lokalu!
Organizatorem konkursu jest Expo Sweet EZIG, a patronami merytorycznymi – Fundacja Klubu Szefów Kuchni, Stowarzyszenie Kucharzy Polskich, Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni. Więcej: www.exposweet.pl.
Poniżej alfabetyczna lista firm, które zostały zakwalifikowane decyzją jury kwalifikacyjnego złożonego z przedstawicieli OSSKiC, KSK, SKP, PIK oraz Expo Sweet.
1. Albertina Restaurant & Wine
2. 62 bar&restaurant
3. Kawiarnia na Krzyckiej Vroclinki
4. Lavenda cafe & lunch
5. Puro Hotel Warszawa
6. Restauracja Affogato
7. Restauracja Art
8. Restauracja Filharmonia Smaku
9. Restauracja Halka (Hotel Aries)
10. Restauracja Mirage
11. Restauracja Sezony
12. Restauracja Szara Gęś.

 

Najpopularniejsze