Kiedyś nie tylko nasze karczmy słynęły z bijatyk. Nie ma też westernu, w którym nie byłoby mordobicia i strzelaniny przy barze. Z czasem się to zmieniło i w restauracjach, w ogóle w gastronomii, obowiązuje dobre wychowanie, uprzejmość i wręcz francuska elegancja. Nie tylko personelu, ale także gości. Totalną kompromitacją jest, jak ktoś obliże nóż lub zaczyna pyskować. Wszyscy patrzą na to z potępieniem. I co tu dużo mówić, po prostu kuchnia przyczyniła się do złagodzenia obyczajów.

… jeśli o nowe smaki idzie. Rewolucję mamy ogromną nie tylko w światowej, ale i w naszej gastronomii! Wielość smaków w sztuce kulinarnej – nie do zliczenia! Sporo o tym wiemy i choć przy moim stoliku o pogoni za nowymi smakami już pisałem, niemniej do tego tematu stale można wracać. Ba! Wręcz należy.

Najpopularniejsze