„Poradnik Restauratora” liderem na rynku prasy branzowej w sektorze HoReCa (Kantar, IV kwartał 2017)

„Poradnik Restauratora” jest liderem najbardziej aktualnych, opublikowanych* badań czytelnictwa prasy branżowej Kantar, IV kwartał 2017. Badanie przeprowadzono metodą CATI w IV kwartale 2017 roku na próbie 800 wywiadów – wśród osób decydujących o zaopatrzeniu lokali gastronomicznych tj. szefów kuchni, managerów i właścicieli.

„Poradnik Restauratora” niezmiennie zajmuje pozycję lidera znajomości z wynikiem 48%. Na kolejnych miejscach uplasowali się „Food Service” – 41% i „Przegląd Gastronomiczny” – 39%.
Poniżej prezentujemy slajd „Znajomość gastronomicznej prasy branżowej” pokazujący trzy tytuły prasowe z najwyższym wskaźnikiem znajomości:

badania horeca

*Stan na 2.X.2020 r.

„Poradnik Restauratora” jest równiez zdecydowanym liderem czytelnictwa cyklu sezonowego wsród osób czytajacych prase branzowa, osiagajac w tym samym badaniu doskonały wynik 44%, kolejni konkurenci odpowiednio 34% oraz 29%.

PR_rozkladowka_410x290-1481x1055.jpg