Smaki Podlasia – zakwalifikowane zespoły

Aktualności

Smaki Podlasia – zakwalifikowane zespoły

25 lutego 2022

12 marca w hotelu Pięciu Dębów w Supraślu odbędzie się drugi ogólnopolski konkurs kulinarny Smaki Podlasia.

Do konkursu zakwalifikowały się następujące drużyny:

Maciej Wiśniewski, Michał Prokurski – Drużyna Synkowie, Białystok

Wiktoria Długosz, Kamil Rogodziński – Hotel Felix, Warszawa

Piotr Soroka, Sebastian Marek – Pawilon Towarzyski, Białystok

Kamil Paszkowski, Przemysław Sturgulewski – Nowa Szekla Tawerna & Bar Concept by Marcin Budynek, Augustów

Piotr Purol, Beata Stoś – Weranda Home, Sławice

Robert Biercewicz, Mariusz Bunia – Da Aldo Ristorante, Warszawa

Dorian Maciej Łepkowski, Paweł Świderski – Centrum Konferencyjno-Bankietowe, Rozłogi

Mateusz Kowalkowski, Szymon Kruszewski – Restauracja Rukola Dywity i Restauracja Kardamon, Olsztyn

Borys Sikorski, Michał Filipczuk – Restauracja Pocztowa, Gorzów Wielkopolski.

W tym roku zmagania oceniać będzie jury w składzie: Artur Zaskurski, Marcin Bożek, Sebastian Cichy, Bartosz Turowski, Daniel Jakubiec, Piotr Szczypior Szczygielski, Sławomir Miotek, Damian Sasinowski, Michał Arciszewski, Dawid Siniło, Krystian Sosnowki.

Organizatorem konkursu jest szef kuchni Artur Lenczewski. Zadaniem uczestników będzie przygotowanie dania z otrzymanego Black Box.