Czas na gęsinę – tym razem dania na wynos

Wydarzenia

Czas na gęsinę – tym razem dania na wynos

12 listopada 2020

– Wśród zgłoszonych lokali gastronomicznych, które serwują dania z gęsiny na wynos lub dowóz wprost do domu są restauracje, bistra oraz restauracje hotelowe. Najwięcej z nich to restauracje z kujawsko-pomorskiego. Oprócz Kujaw i Pomorza najlepiej reprezentowane regiony to: Śląsk, Małopolska oraz Mazowsze, jednak w całej Polsce znajdują się lokale z logo naszej akcji. Kujawsko-pomorską gęsinę serwują również liczne restauracje nad morzem. Wciąż jest okazja, aby dołączyć do naszej akcji. Zapraszamy wszystkie lokale gastronomiczne, które mają przynajmniej jedną potrawę z gęsiną w menu. Akcja wystartowała 11 listopada, czyli tradycyjnie w dzień świętego Marcina. W związku z sytuacją epidemiczną oraz aktualnymi obostrzeniami, w tym roku prezentacje odbyły się w formule online i były transmitowane na naszej stronie. W tym roku gotowali dla nas: Marlena Cichocka, Robert Sowa, Phillippe Abraham i Tomasz Jakubiak. Pokazy odbyły się w dniach 7 i 8 listopada 2020 w Bydgoszczy – mówi organizator.

Marlena Cichocka – prezentacje kulinarne
Robert Sowa – prezentacje kulinarne
Phillippe Abraham – prezentacje kulinarne
Tomasz Jakubiak – prezentacje kulinarne

Fot: Filip Kowalkowski / SOS MUSIC

Więcej: www.czasnagesine.pl.