15 października o godz. 9.40  (czasu estońskiego) w Tallinie nasz reprezentant szef Jakub Kasprzak ze swoim pomocnikiem Patrykiem Paczkowskim rozpocznie rywalizację o swoje kulinarne marzenia, czyli o awans do światowego finału Bocuse d'Or w Lyonie.

 

Tomasz Purol przy wsparciu Dominika Brodziaka, jako trenerzy będą czuwać nad czasem i planem rywalizacji podczas konkursu. Nie łatwe zadanie będzie miał również szef Adam Chrząstowski / President Academy Bocuse d'Or Poland, który zasiądzie w jury degustacyjnym wśród 20 czołowych szefów kuchni w Europie.

TEAM POLAND 2020:

Jakub Kasprzak candidate
Patryk Paczkowski - commis
Tomasz Purol - coach
Dominik Brodziak - II coach
Adam Chrząstowski / jury member
Jacek Krawczyk Team Manager

– Konkurs odbędzie się bez udziału publiczności. Mamy nadzieję i wierzymy w to, że cała polska gastronomia będzie oglądała nas online i trzymała za Jakuba i cały Team Poland kciuki oraz głośno kibicowała tak żeby 16 października o godzinie 17.15 (czasu estońskiego) przewodniczący jury szef Philip Tessier, który pamięta naszą selekcje 2019 wyczytał – Poland!!! – mówi Jacek Krawczyk Team Manager.

Zachęcamy do kibicowania NASZYM wirtualnie. Jakub Kasprzak stratuje 15 października o godz. 8:40 czasu polskiego.

Relacja na żywo:
www.bocusedorpoland.pl

www.facebook.com/bocusedorpoland/

www.bocusedor.com

W Tallinie o wejście do wielkiego finału w Lyonie powalczy 16 zespołów z Europy. Tylko 10 najlepszych teamów pojedzie w czerwcu do Francji.

Bocuse d'Or Europe 2020 - contest schedule
Bocuse d'Or Europe 2020 - contest schedule

oprac. red.

fot. materiały prasowe

Najpopularniejsze