Nowe lokale otwierają się w Warszawie

Wydarzenia

Nowe lokale otwierają się w Warszawie

28 sierpnia 2020

Restauracja Klonn to nowo otwarte miejsce na gastronomicznej mapie Warszawy oraz kolejny koncept restauracyjny właścicieli Zoni i WuWu bar – Mirosława Nizio i Andrzeja Nizio. Szefem kuchni jest Bartłomiej Brzuska, który swoje doświadczenie zdobywał w najlepszych gwiazdkowych londyńskich lokalach oraz w warszawskiej Winoswerze.

Sing Sing to azjatycki koncept stworzony przez Grupę Instynkt (AIOLI, Momu, Banjaluka) łączący w sobie restaurację, drink+cocktail bar oraz nietuzinkową działalność rozrywkowo-artystyczną. Lokal specjalizuje się w szeroko pojętej kuchni azjatyckiej, mocno zainspirowanej street foodem. Szefowie Patryk Stal oraz Michael Gay stworzyli autorską mieszankę kuchni tajskiej, koreańskiej, chińskiej, japońskiej i wietnamskiej.

Tel Aviv zadebiutował w kolejnej lokalizacji – na Saskiej Kępie. W menu przygotowanym przez Laurę Monti znajdziemy m. in. różne warianty szakszuki, hummusu i falafela, bakłażanową pastę baba ganoush, arabskie pikle, krem z kalafiora z tahini i prażonymi migdałami, sałatkę marokańską z marchewki, zupę harirę czy hit sieci – garnuszek coco curry, czyli kotleciki sojowe w sosie curry, które niektórzy biorą za kurczaka.

Bakery Browary Warszawskie, nowatorski koncept w stylu polsko-francuskich piekarni rzemieślniczych, otworzy się na warszawskiej Woli. Na parterze budynku biur przy Warzelni właściciele stworzą miejsce dla miłośników słodkich i słonych wypieków.

oprac. red.