Hermes Kulinarny Poradnika Restauratora – nominacje

Wydarzenia

Hermes Kulinarny Poradnika Restauratora – nominacje

08 kwietnia 2019

Nasze nominacje nigdy nie wiązały się z wniesieniem jakichkolwiek opłat i licencji. To wyróżnienie, w którym głosy oddają laureaci Hermesa Kulinarnego Poradnika Restauratora z poprzednich lat. Na tym polega prestiż nagrody. Nominacje zaś są wynikiem pracy Kapituły, której przewodzi Joanna Ochniak, przewodnicząca Komitetu Światowego Dnia Szefa Kuchni w WorldChefs.

NOMINACJE DO STATUETKI PORADNIKA RESTAURATORA 2019

RESTAURACJA Z RENOMĄ

1. Nolita, Warszawa – Jacek Grochowina

2. Studio Qulinarne, Kraków – Giacomo Monzali

3. Tawerna Fisza Concept by Marcin Budynek, Augustów – Marcin Budynek

4. Corrèze, Gdańsk – Krzysztof Gradzewicz

5. Figa, Plewiska k/Poznania – Dawid Klimaniec

RESTAURACJA Z TRADYCJĄ

1. Ostoja Chobienice, Siedlec – Maciej Barton

2. Folwark Galiny, Galiny k/Bartoszyc – Olga Lompa

3. Folwark Wąsowo, Wąsowo – Piotr Markowski

4. Głęboczek Vine Resort & Spa, Wielki Głęboczek – Marian Frankowski

5. Karczma Górecznik, Przygodzice – Roman Wegnerowicz

RESTAURACJA HOTELOWA

1. Zamek Topacz, Ślęza – Rafał Borys

2. Hotel Jakubus, Jakubowice k/Wilków – Marcin Bielec

3. Hotel Nicolaus, Toruń – Bartłomiej Witkowski

4. Pałac Mortęgi Hotel & SPA, Mortęgi k/Lubawy – Marcin Zakrzewski

5. Hotel Mariott, Warszawa – Paweł Kałuski

KAWIARNIA/LODZIARNIA/CUKIERNIA

1. Cukiernia – Restauracja Słodki… Słony, Warszawa – Magda Gessler

2. Cukiernia Sowa, Bydgoszcz – Aleksandra Sowa

3. Lulu Cafe, Wrocław – Beata Jankiewicz

4. Petit Paris, Poznań – Daria Maria Kuttene

5. TRio Molo Cafe, Kołobrzeg – Ryszard Pilecki

OSOBOWOŚĆ

1. Sebastian Krauzowicz – Radisson Blu Hotel & Residences, Zakopane

2. Mateusz Gessler – restauracja Ćma, Warszawa

3. Dariusz Struciński – Hotel Anders, Stare Jabłonki

4. Stefan Birek – hotel Lord, Warszawa

5. Angelika Chwyć – Angel’s Artystyczne Dekoracje Cukiernicze, Warszawa.