Poznańscy Kucharze Razem – Polska Kulinarnie Niepodległa

Wydarzenia

Poznańscy Kucharze Razem – Polska Kulinarnie Niepodległa

09 listopada 2018

11 listopada w hotelu Puro w Poznaniu odbędzie się już ósma edycja Poznańskich Kucharzy Razem. Tym razem gospodarzem będzie Sergiusz Hieronimczak, szef kuchni restauracji Nifty No. 20.

Tematem przewodnim kolacji będą dania polskiej kuchni na przestrzeni wieku, które przygotują czołowi kucharze poznańskiej sceny gastronomicznej.

Sergiusz Hieronimczak Top Chef Polska – szef kuchni Nifty No. 20, Puro Hotels

Patryk Dziamski Top Chef Polska – szef kuchni restauracja Aroma by Patryk Dziamski

Jakub Kasprzak – szef kuchni restauracja Lumière, Best Western Hotel Edison

Michał Kuter – szef kuchni restauracja A nóż widelec

Tomasz Purol Top Chef Polska – szef kuchni Blow Up Hall 5050 Hotel

Dawid Łagowski – szef kuchni restauracji Destylarnia Pałac Mierzęcin

Jakub Ignyś – szef kuchni Magazyn Food Concept

Mateusz Mikuła – szef kuchni The Time, Młyńska12

Tomasz Zdrenka – szef kuchni restauracje Garden City

Dominik Narloch – szef kuchni restauracja Cucina

Gościnnie:

Miłosz Kowalski – szef kuchni Halicka Eatery&Bar, Puro Hotels

Michał Kozłowski, Bartosz Fabiś – laureaci drugiego miejsca w tegorocznej edycji Kulinarnego Pucharu Polski – Nifty No. 20, Puro Hotels.

Gospodarzem wieczoru będzie Sergiusz Hieronimczak, szef kuchni restauracji Nifty No. 20, a prowadzącym spotkanie – Hubert Gonera z Landbrand.

 

MENU

AMUCHE BOUCHE – Michał Kozłowski i Bartosz Fabiś

PRZYSTAWKA 1 – Patryk Dziamski / Miłosz Kowalski(gościnnie)

pstrąg

PRZYSTAWKA 2 – Tomasz Purol / Dawid Łagowski, Pałac Mierzęcin jeleń

ZUPA – Tomasz Zdrenka / Mateusz Mikuła

rosół z dzikiego ptactwa

DANIE GŁÓWNE 1 – Sergiusz Hieronimczak / Jakub Ignyś

jesiotr

DANIE GŁÓWNE 2 – Jakub Kasprzak / Michał Kuter

gęś

DESER – Dominik Narloch

rogal św. Marcina.