Kongres Szefów Kuchni za nami

Wydarzenia

Kongres Szefów Kuchni za nami

10 października 2018

9 października w Warszawie odbył się Kongres Szefów Kuchni. Celem kongresu była przede wszystkim edukacja oraz wymiana poglądów pomiędzy szefami, a także budowanie prestiżu zawodu szefa kuchni oraz solidarności zawodowej.

W Kongresie udział wzięło ponad 1500 uczestników, którzy z zainteresowaniem wysłuchali wystąpień:

Jak utrzymać pracownika na konkurencyjnym rynku pracy. Przywództwo czy motywacja? – Rafał Wronka,

Rozwój polskiej gastronomii poprzez pomoc i naukę młodszego pokolenia – Jarosław Walczyk, Robert Sowa, Jarek Owczarczyk, Michał Wawro, Piotr Mielczarek, Jacek Majcherek,

Jak menu powinno opowiadać, zachęcać i budzić do życia ślinianki. Proste recepty i schematy zależnie od gościa dla jakiego miejsce jest dedykowane – Jarosław Uściński,

Wypalenie zawodowe szefa kuchni. Jak z nim walczyć, a jak zapobiegać? – Robert Skubisz, Krzysztof Malinowski, Krzysztof Szulborski, Michał Molenda, Wojciech Herra, Paweł Mieszała.

Zdążyć przed wypaleniem – jak dbać o swoje nastawienie i myśleć o pracy by czerpać z niej energię – Greg Albrecht,

Jak zwiększyć sprzedaż w restauracji? – Piotr Strzyżewski.

Kongres miał formę zamkniętą. Uczestniczyć w nim mogły jedynie osoby wcześniej zarejestrowane. Udział w wydarzeniu dla szefów kuchni był bezpłatny.

Poradnik Restauratora był patronem medialnym tego wydarzenia.