Kulinarny Rajd Mistrzów zgłoszenia do 15 października

Wydarzenia

Kulinarny Rajd Mistrzów zgłoszenia do 15 października

17 września 2018

26 października w Haston Congress Center we Wrocławiu odbędzie się po raz szósty ogólnopolski konkurs Kulinarny Rajd Mistrzów. Konkurs ten jest nominowany do Kulinarnego Pucharu Polski 2019.

Nad prawidłowością konkursu czuwa komisja konkursowa: Jerzy Pasikowski (przewodniczący jury), Robert Sowa, Marcin Budynek, Giancarlo Russo, Wiesław Bober, Theofilis Vafidis, Jarosław Walczyk, Dariusz Struciński, Michał Chrapowicz oraz Karol Okrasa.

W konkursie będzie uczestniczyło 12 drużyn kucharskich składających się z szefa i pomocnika, wyłonionych na podstawie konkursu zgłoszeń. Nagrodą w konkursie za zajęcie I miejsca jest 7 tys. zł brutto plus nagrody rzeczowe , za zajęcie II miejsca 5 tys. zł brutto plus nagrody rzeczowe i za zajęcie III miejsca 3 tys. zł brutto plus nagrody rzeczowe.

Tematem konkursu jest:

Konkurencja sprawnościowa:

Wykonanie 10 zrazów zawijanych (wygrywa ta drużyna która wykona prawidłowo w najkrótszym czasie 10 porcji). Do wykonania potrzebna będzie 1500 g skrzydło wołowe z linii Uczta Qulinarna, boczek wędzony b/ż plastrowany Sokołów w ilości 20 plasterków na ekipę, musztarda Winiary, majeranek otarty, cebula obrana 4 sztuki (każda drużyna przywozi ze sobą sprzęt do wykonania zrazów – noże, tłuczek i inny niezbędny sprzęt oraz szpagat do zawinięcia zrazów) .

Konkurencja główna:

Dowolny produkt do użycia w przystawce ciepłej jak i dowolny drugi (nie ten sam co w przystawce) do dania głównego wybrany spośród dwóch elementów wołowiny – rostbef b/k z linii Uczta Qulinarna (1500 g) i Cuvette z linii Uczta Qulinarna (1500 g) PLUS dowolny produkt z linii CHEF do każdego z dań (przystawka i danie główne).

Organizatorem wydarzenia jest Haston City Hotel wraz z Komisją Gastronomiczną Polish Prestige Hotels, przy merytorycznym wsparciu Klubu Szefów Kuchni.

Wszystkich zainteresowanych udziałem w konkursie prosimy o przesłanie zgłoszenia konkursowego na formularzu zgłoszeniowym na adres: konkurs@haston.pl do 15 października.

Informacje dodatkowe: Haston City Hotel, tel. +48 071 32 09 720 / 721, 506 006 117 lub 512 71 90 63;

 

REGULAMIN KONKURSU