Młody Kreator Sztuki Kulinarnej 2017 –  zgłoszenia do 1 października

Wydarzenia

Młody Kreator Sztuki Kulinarnej 2017 – zgłoszenia do 1 października

29 sierpnia 2018

21 listopada w Poznaniu odbędzie się finał 14. edycji konkursu kulinarnego dla uczniów szkół gastronomicznych Młody Kreator Sztuki Kulinarnej 2018. Tematem konkursu jest danie główne z indyka z podrobami drobiowymi i dowolnym produktem Knorr Professional. Konkurs składa się z 3 etapów. Do 1 października należy wysłać zgłoszenie drogą mailową na adres: elzbieta.gizinska@unilever.com. 16 najciekawszych receptur weźmie udział w rywalizacjach półfinałowych. (24.10.). Do ostatniego etapu przechodzi 10 uczestników, którzy walczyć będą o tytuł Młodego Kreatora Sztuki Kulinarnej. Nagrody w konkursie to: staż w restauracji z gwiazdką Michelin oraz udział w finale konkursu dla kucharzy profesjonalistów Kuchnia Polska wczoraj i dziś (I miejsce), mikser KitchenAid (II miejsce) i profesjonalne noże Dick (III miejsce).

Przewodniczącym jury został Tomasz Purol, szef kuchni Hotelu BLOW UP HALL 5050 z Poznania.

regulamin