Nominowani do Hermesów Poradnika Restauratora 2017

Wydarzenia

Nominowani do Hermesów Poradnika Restauratora 2017

05 maja 2017

Już tylko 6 dni pozostało do 19. Gali „Poradnika Restauratora” i „Poradnika Handlowca”, która odbędzie się 11 maja w Poznaniu.

W minionych latach Hermesami uhonorowaliśmy wiele osobowości branży gastronomicznej, które obecnie są ambasadorami polskiej kuchni na świecie, jak Karol Okrasa, Robert Sowa, Kurt Scheller, Paweł Oszczyk, Wojciech Modest Amaro i wiele innych.

Kto w tym roku wyjdzie z naszej Gali ze statuetką Hermesa Poradnika Restauratora 2017? Jeszcze tego nie wiemy, bowiem o tym, kto je otrzyma nie decydują ani inspektorzy, ani anonimowe ankiety, ale ci, którzy najlepiej wiedzą, jak wygląda praca w gastronomii, jak smakować powinny dania, które trendy kulinarne są w danym sezonie najbardziej wartościowe – laureaci Hermesa Poradnika Restauratora z lat poprzednich, oddając swoje głosy na nominowanych do nagrody.

Nominacje do statuetki Poradnika Restauratora 2017

Restauracja z renomą:

1. Restauracja Memo w Bydgoszczy – Szef Kuchni Rafał Godziemski

2. Restauracja Manana Bistro&Wine Bar w Chorzowie – Szef Kuchni Przemysław Błaszczyk

3. Restauracja Krew & Woda w Gdyni – Szef Kuchni Mariusz Pieterwas

4. Restauracja L’Enfant Terrible w Warszawie – Szef Kuchni Michał Bryś

5. Restauracja Wodna Wieża Steampunk Restaurant w Pszczynie – Szef Kuchni Szymon Bracik

Restauracja z tradycją :

1. Restauracja Tatarska Jurta w Kruszynianach – Szef Kuchni Dżenneta Bogdanowicz

2. Karczma Stara Kuźnia w Miłkach – Szef Kuchni Patrycja Wąsiakowska

3. Restauracja Starka w Opolu – Szef Kuchni Iwona Cebula

4. Karczma Gazdówka w Żołędowie – Szef Kuchni Tomasz Knajdek

5. Restauracja Zielony Piec w Leśnej – Szef Kuchni Gracjan Groberski

Restauracja hotelowa:

1. Restauracja Werbena w Herbarium Hotel&Spa w Chomiąży Szlacheckiej – Szef Kuchni Dominik Narloch

2. Restauracja Morskie Oko w Hotelu Bukovina w Bukowinie Tatrzańskiej – Szef Kuchni Sylwester Lis

3. Restauracja Flavoria w Hotelu IBB Andersia w Poznaniu – Szef Kuchni Tomasz Różański

4. Restauracja Wzorcownia by Wiesław Bober w Hotelu Fabryka Wełny w Pabianicach – Szef Kuchni Wiesław Bober

5. Restauracja Kolumnowa w Hotelu Zamek Gniew w Gniewie – Szef Kuchni Mariusz Gachewicz

Kawiarnie / lodziarnie / cukiernie:

1. Mariaż Patisserie w Słupsku – Aleksandra Gostomska i Paweł Ignaciuk 

2. Pawlova w Luboniu – Paweł Mieszała

3. Umam w Gdańsku – Krzysztof Ilnicki

4. La Bomboniera w Warszawie – Pasquale Melillo

5. El Papa Cafe Hemingway w Świnoujściu – Elżbieta Łapińska

Sieci gastronomiczne:

1. Costa Coffee Polska

2. Biesiadowo

3. Subway

4. GastroMall

5. North Fish