Good France w Smolarni

Wydarzenia

Good France w Smolarni

07 marca 2017

Przed nami kolejna edycja międzynarodowej akcji „Gout de France/Good France” (Smak Francji).Tego samego dnia, w wybranych restauracjach na całym świecie, będzie można skosztować wyśmienitych dań, inspirowanych kuchnią francuską. Polskę w tym wydarzeniu reprezentuje kilkadziesiąt restauracji, których Szefowie Kuchni przygotowali swoje własne, autorskie menu, opierające się na lokalnych produktach. 

Restauracja Hotelu Smolarnia zaprasza na francuską kolację 21 marca.  W menu degustacyjnym przygotowanym przez Pawła Salamona, Szefa Kuchni znajdziemy:

Przystawka:

Pâté z cielęciny, sałatka z marynowanych prawdziwków, jabłko

Zupa:

Consommé z ogonów wołowych, soczewica, jarmuż

Dania główne:

Podwędzany dorsz, bisque z krewetek, soliród, mus z dyni

Pierś z dzikiej kaczki w sosie jeżynowym, krem

z topinamburu aromatyzowane tonką, młode szparagi

Deska serów

Deser:

Czekolada w dwóch odsłonach.