Pod koniec lutego Targi Expo Sweet

Wydarzenia

Pod koniec lutego Targi Expo Sweet

03 lutego 2017

26 lutego – 1 marca w hali targowej MTPolska w Warszawie odbędzie się dziewiąta edycja tej imprezy. Jak co roku odbędą się konkursy w których wezmą udział najlepsi fachowcy z branży. A także liczne szkolenia i seminaria.

Mistrzostwa Polski w Przygotowaniu Deseru – 28.02

Pula nagród to 10 tys. zł w gotówce oraz drugie tyle w sprzęcie. Mistrzostwa objęły patronatem najważniejsze organizacje branżowe: Fundacja Klubu Szefów Kuchni, OSSKiC, SKP.

Jury konkursowe wybrało 18 finalistów.

Albertina Restaurant & Wine

Appolonia Art and Food

Brovaria

Cedrowy Dworek

DoubleTree by Hilton Krakow Hotel & Convention Center

DoubleTree by Hilton Warszawa

Filharmonia Smaku

Hotel Blue Diamond Active Spa ****

Restauracja Cucina

Restauracja U Rzeźników

Restauracja Dinette

Restauracja Lumiere w Hotelu Edison

Restauracja Margeritta

Restauracja Na Lato

Restauracja Nordowi Mol

Restauracja Nowa Łódź

Restauracja SISI

Uzdrowisko Ustka

7. Mistrzostwa Polski Uczniów Szkół Cukierniczych – 1.03

Do konkursu zgłosiło się blisko 50 szkół. Ostatecznie do finału zakwalifikowano 12 szkół. 

 

 

 

1.

Bydgoszcz

Zasadnicza Szkoła Zawodowa START

2.

Częstochowa

Zespół Szkół Gastronomicznych

3.

Łódź

Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego

4.

Olsztyn

Zespół Szkół Gastronomiczno-Spożywczych

5.

Poznań

Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego

6.

Sucha Beskidzka

Zespół Szkół im. W. Witosa

7.

Szczecin

Zespół Szkół nr 6

8.

Szczytno

Zespół Szkół nr 2

9.

Warszawa

Zespół Szkół Gastronomicznych

10.

Wieluń

Zespół Szkół nr 1

11.

Wojsławice

Zespół Szkół RCKU

12.

Żywiec

Zespół Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych

 

Lista Rezerwowa

13.

Kraków – rezerwa

Zasadnicza Szkoła Zawodowa nr 31

14.

Łódź – rezerwa

Zespół Szkół Gastronomicznych

15.

Słupsk – rezerwa

Centrum Kształcenia Praktycznego

Regulamin Mistrzostw można pobrać TUTAJ

 

Mistrzostwa Polski w Dekoracji Tortów – 26-27.02

Po raz pierwszy nasze Mistrzostwa dają przepustkę do udziału w Mistrzostwach Świata  –  Cake Designers World Championship FIPCG, Mediolan 2017

Pula nagród to 12 tys.zł + nagrody rzeczowe oraz vouchery na specjalistyczne szkolenia dekoratorskie.

Wydarzenie odbywa się pod patronatem FIPGC, którego przedstawicielem w Polsce jest firm Słodka Pasja

Zapraszamy do zapoznania się z regulaminem i przesłania zgłoszenia.

Lista firm, które zakwalifikowały się do finałowego startu (kolejność alfabetyczna):

 

 

 

Angel’s – Artystyczne Dekoracje Cukiernicze

Warszawa

Angelika Chwyć

Aston Marcin Drzewicki

Lublin

Ewa Drzewicka

Cukiernia Sowa

Bydgoszcz

Jowita  Woszczyńska

Cukiernia Baccate Robert Antonowicz

Gdańsk

Małgorzata Bogusławska

Cukiernia Le Delice Dzmitry Dauzheuski

Gdańsk

Volha Dauzheuskaya

Cukiernia Sowa Sp. J.

Bydgoszcz

Monika Krysiak

Danuta Biczyńska – Domowa Cukiernia

Zielona Góra

Danuta Biczyńska

Emilia Kristof Firma Rodzinna

Rybnik

Renata Martyna

Katarzyna Gębicka Piękne Torty

Żyrardów

Katarzyna Gębicka

Klubokawiarnia Docelowo

Warszawa

Agata Gutowska-Kowalczyk

Piekarnia Cukiernia B&J Jarzębińscy

Kościerzyna

Weronika Cichosz

Piekarnia- Cukiernia M. i A. Liczbańscy

Poznań

Iryna Chuvylko

Pw ,, Malwinowe Pierniki i Nie Tylko”

Strzelno

Malwina Franczak

Słodkie Marzenia Art Cake Company

Skrzeszew

Sylwia Szajter-Ziółek

Cukiernia Staropolska  Wojciech Kozłowski 

Bydgoszcz 

Łukasz Janowski,   

Tortowe Atelier Doradztwo Kulinarne Jolanta Augustyn

Kolbuszowa

Jolanta Augustyn

Tortowe Czary

Świecie

Sylwia Baumgart

Planeta Tortów Michał Paczóski

Łosice

Agnieszka Paczóska

Lodziarskie Mistrzostwa Polski – 27.02

Regulamin można przeczytać klikając TUTAJ.