Uroczyste podsumowanie Olimpiady Kulinarnej w Erfurcie IKA 2016

Wydarzenia

Uroczyste podsumowanie Olimpiady Kulinarnej w Erfurcie IKA 2016

25 listopada 2016

24 listopada 2016 w Hotelu Almond, przy ul. Toruńskiej 12 w Gdańsku odbyło się uroczyste podsumowanie udziału Narodowej Reprezentacji Polskich Kucharzy, która zdobyła srebrny medal podczas Olimpiady Kulinarnej w Erfurcie IKA 2016, w kategorii drużyn regionalnych.

Reprezentacja powołana przez Stowarzyszenie Kucharzy Polskich, w składzie:

Manager drużyny – Krzysztof Szulborski

Kapitan drużyny  – Adam Woźniak – Szef kuchni Restauracji 1611, w Hotelu Dwór Oliwski/ Gdańsk

Członkowie drużyny:

Robert Skubisz – Szef Kuchni Amber Room/ Warszawa

Tomasz Milewski – Szef Kuchni w Hotelu Mikołajki*****/ Mikołajki

Przemysław Tworkowski – z-ca Szefa Kuchni Stena Line

Przemysław Langowski – Szef Kuchni Restauracji Magiel w Hotelu Almond/ Gdańsk

Mariusz Gachewicz – Szef Kuchni w Hotelu Zamek w Gniewie/ Gniew

Krzysztof Gradzewicz – Szef Kuchni Restauracja Correze / Gdańsk

Wojciech Dembowski – Szef Kuchni Banglob Catering/ Gdynia

Jacek Kempa – Szef Kuchni Restauracji Kempa Smaków/ Wrocław

Paweł Stawicki – Szef Kuchni Restauracji Mercato w Hotelu Hilton/ Gdańsk

Daniel Zawalich – Szef cukierni w Amber Room/ Warszawa

Jacek Majcherek –  Szef Kuchni Restauracji Słowacki w Smart Hotelu/ Gdańsk

Piotr Zawalich – z-ca Szefa Kuchni Hotel Mikołajki*****/ Mikołajki

Andrzej Ławniczak – Pomorska Akademia Kulinarna/ Gdańsk

wręczyła oficjalne podziękowania i pyszne upominki sponsorom i patronom medialnym, którzy wspierali drużynę podczas przygotowań. Po części oficjalnej, wszyscy goście zostali zaproszeni na lunch przygotowany przez Szefa Kuchni Restauracji Magiel w Hotelu Almond – Przemysława Langowskiego, który był gospodarzem wydarzenia.

Narodowa Reprezentacja Polskich Kucharzy mogła trenować i wziąć udział w olimpiadzie IKA 2016 dzięki wsparciu sponsorów: Iglotex S.A, Dajar HoReCa, Gzella, ChemaN, Kotányi, Mlekovita, Kruszwica, Fusion Gusto, Chef, Farm Frites, Ambasador92.

Gościem honorowym spotkania był Marszałek Województwa Pomorskiego Mieczysław Struk.

Poradnik Restauratora uczestniczył w tym wydarzeniu, a nasze Wydawnictwo i prezes Wydawnictwa Wiesław Generalczyk otrzymali podziękowanie za wsparcie Narodowej Reprezentacji Polski Kucharzy, która zdobyła srebrny medal podczas Olimpiady Kulinarnej w Erfurcie IKA 2016 w kategorii dania regionalne.