Restauracje Chłopskie Jadło przedstawiają „Przepis na jesień”

Wydarzenia

Restauracje Chłopskie Jadło przedstawiają „Przepis na jesień”

07 września 2016

Sieć restauracji Chłopskie Jadło, należąca do Sfinks Polska, przygotowała nową propozycję smaków pod hasłem „Przepis na jesień”. W najnowszej ofercie znalazły się dania oparte na sezonowych produktach takich jak podgrzybki czy buraki. Z nowości na klientów czekają m.in. pęczak z grzybami, karkówka w sosie grzybowym, a także policzki wołowe serwowane z buraczkami. Jesiennych smaków można spróbować we wszystkich restauracjach Chłopskie Jadło do 21 listopada.

– Najnowsza oferta w Chłopskim Jadle zawiera pyszne dania pachnące zbliżającą się jesienią. I choć na tę porę roku przyjdzie nam jeszcze poczekać, to w naszych restauracjach już teraz serwujemy jej kulinarne skarby. Nie mogło więc zabraknąć cenionych przez klientów potraw na bazie kojarzonych z jesienią grzybów czy buraków. Na rozgrzewkę proponujemy zaś napoje, które świetnie sprawdzą się w trochę chłodniejsze dni. Zapraszamy zatem do restauracji Chłopskie Jadło, by wypróbować nasz „Przepis na jesień” – mówi Dorota Cacek, wiceprezes Sfinks Polska, spółki zarządzającej siecią Chłopskie Jadło.

„Przepis na jesień” w Chłopskim Jadle obejmuje 5 dań. Wśród najnowszych potraw znalazły się duszone policzki wołowe w sosie winno-śliwkowym z buraczkami i podsmażanymi kluskami kładzionymi, pęczak zapiekany z podgrzybkami, boczkiem, cebulą i serem góralskim, podawany z buraczkami i kwaśną śmietaną, serwowany na specjalnej desce w miseczkach oraz grillowana marynowana karkówka, serwowana z sosem z podgrzybków, purée ziemniaczanym i kiszonym ogórkiem. We wkładce pojawiły się też takie specjały jak śledź marynowany w miodzie, soku z cytryny i koperku, podawany z cebulą, sałatką ziemniaczaną, pajdą chleba oraz masłem, a także tradycyjny krupnik z boczkiem i podgrzybkami. Na gości czekają również aromatyczne napoje – grzane wino z pomarańczą i goździkami, rozgrzewające piwo z dodatkiem imbiru, cytryny i miodu czy doskonała na jesienne dni herbata z sokiem malinowym, miodem, cytryną, kawałkami jabłek i przyprawami.