Największe studio kulinarne w Poznaniu

Wydarzenia

Największe studio kulinarne w Poznaniu

15 października 2015

CookUp otworzyło studio na poznańskich Jeżycach. Warsztaty kulinarne, przy ul. Dąbrowskiego 29, prowadzić będą uznani lokalni szefowie kuchni tj. Tomasz Purol (Blow Up Hall), Ernest Jagodziński (Cucina), Dawid Łagodziński (Pałac Mierzęcin Wellness & Wine Resort), Jacek Fedde (Bazar 1838) czy Roman Kosmalski (Gusto).

Na 150 m2 powierzchni znajduje się przestrzeń kuchenna, składająca się z 20 profesjonalnie wyposażonych stanowisk do gotowania oraz przestrzeń degustacyjna i wypoczynkowa, co czyni to miejsce największym studiem kulinarnym w Poznaniu i jednym z największych w Polsce. Studio przygotowane jest także do przeprowadzania integracyjnych warsztatów kulinarnych dla większych grup.

W najbliższym czasie Poznaniacy będą mogli wziąć udział w warsztatach m. in. z gwiazdami popularnych programów kulinarnych: Tomkiem Jakubiakiem (Jakubiak Lokalnie), Davidem Gaboriaud (David w Europie), Marietą Marecką (ABC gotowania) czy Martą Dymek (Zielona rewolucja) oraz w zajęciach z najlepszymi lokalnymi szefami kuchni: Tomaszem Purolem (Wołowina dla początkujących), Ernestem Jagodzińskim (Ryby i owoce morza), Jackiem Fedde (Kuchnia indyjska), Romanem Kosmalskim (Kuchnia włoska), Grzegorzem Filozofem (ABC kaszy), czy Dawidem Łagowskim (Gęsina na Św. Marcina). W poznańskim CookUp pojawiać się będą także warszawscy szefowie kuchni, dobrze znani z dotychczasowej działalności studia m. in. Paweł Kibart (Knife skills), Łukasz Konik (Mięsolubni), czy Marcin Paździor (warsztaty cukiernicze). Opisy zajęć oraz aktualny kalendarz wydarzeń znajduje się na www.cookup.pl/warsztaty.